Een Britse pie is het perfecte gerecht voor op een regenachtige dag. De pastei is vullend en vol van smaak. Dat maakt het traditionele gerecht van Groot-Brittannië de ultieme comfort food. Het leuke is dat je met de vulling volop kunt variëren. Vlees, vis of alleen groenten: je vult een pie met wat jij lekker vindt. Wil je thuis een Britse pie maken? Stroop je mouwen dan op en ga aan de slag. Want zelf een klassieke pie maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.

Iedere week recepten en tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Britse pie maken

Wie een Britse pie wil maken, begint met het deeg. Traditioneel gezien wordt een pie met korstdeeg gebakken. Dit is een wat bros deeg dat vaak wordt gebruikt voor hartige taarten. Je maakt het deeg door bloem, boter, zout, ei en wat water met elkaar te kneden. Maar goed korstdeeg maken vergt wat handigheid. Koude boter, snelle handelingen en de juiste oventemperatuur. Daarom geven we je in dit artikel alle tips om de juiste techniek voor korstdeeg in de vingers te krijgen.

> naar het recept: basisrecept voor Britse pie

britse pie maken deeg

Britse pie recepten

Het korstdeeg moet ongeveer een uur in de koelkast. Tijdens dit uur kan je vulling van je Britse pie gaan maken. Ter inspiratie delen wij drie onderstaande recepten. Ga jij voor de kip-paddenstoelenpie, kruidige linzen-spinaziepie of Philly cheestesteak pie?

Kip-paddenstoelenpie

Een chickenpie is een typisch Brits gerecht. In de vulling combineren we de kip met champignons. Niet alleen om de pie een tikkie gezonder te maken maar ook omdat de smaken gewoon onwijs goed samengaan. Serveer er een portie doperwten bij en je Britse feestmaal is compleet.

> naar het recept: kip-paddenstoelenpie

Kip-paddenstoelenpie

Kruidige linzen-spinaziepie

Linzen zijn rijk aan smaak en toe te voegen aan de meest uiteenlopende gerechten. Zo doen ze het goed als vulling van een Britse pie. In dit recept combineren we de peulvrucht met spinazie en Indiase smaakmakers.

> naar het recept: kruidige linzen-spinaziepie

Basisrecept voor Britse pie

Philly cheesesteak pie

Wanneer je het beste van twee werelden met elkaar combineert dan weet je zeker dat het een feestje gaat worden. Zo ook bij dit recept. We voegen het lekkerste van de Philly cheesesteak samen met de Britse hartige taart. Succes gegarandeerd!

> naar het recept: Philly cheesesteak pie 

Philly cheesesteak pie

Lees ook: De lekkerste quiche recepten om vandaag nog te bakken