Leftover kerstkalkoen

Bij veel families is het eten van kalkoen een kersttraditie. En dat is niet gek want dit gevogelte is een waar spektakelstuk. Vergeet na de feestdagen niet wat lekkers te maken met al die leftover kerstkalkoen. Geen inspiratie? Foodies to the rescue! We maakten een lijstje van de vier lekkerste gerechten die je kunt maken met de overgebleven kalkoen.

Kalkoenburgers

Ook in de aanloop naar de feestdagen mag je heus wel een beetje zondigen. Maak bijvoorbeeld lekker burgers van je leftover kerstkalkoen. Deze kalkoenburger met komkommerrelish en kalkoen-courgetteburger zijn echte traktaties. Beide burgers zijn net wat anders van smaak. Zo smaakt de eerste kalkoenburger lekker fris door de komkommerrelish en smaakt de tweede burger wat rokerig doordat je deze burger op de barbecue grilt. Kies welke burger jij het lekkerste vindt of probeer ze gewoon allebei. De burgers zijn heerlijk voor zowel de lunch als het diner. Leftover kerstkalkoen smaakte nog nooit zo goed!

Leftover kerstkalkoen

> naar het recept voor kalkoenburger met komkommerrelish

kerst leftover

> naar het recept voor kalkoen-courgetteburger

Leftover kerstkalkoen sandwich

Voor wie tijdens de feestdagen liever iets gezonder eet, is deze kalkoensandwich perfect. Wist je namelijk dat het vlees van kalkoen relatief weinig calorieën bevat en enorm veel proteïnen? Daarnaast is het broodje ook nog eens met zuurkool belegd, een ware superfood. Zuurkool zit namelijk vol gezonde antioxidanten. Zo heb je gemakkelijk een voedzame lunch gemaakt met je leftover kerstkalkoen.

Leftover kerstkalkoen

> naar het recept voor kalkoensandwich met zuurkool

Pastei

De restjes van het kerstdiner gooi je niet weg maar tover je om tot dit heerlijke hoofdgerecht: pastei met kerstkalkoen. Een waar feestmaal!

no waste kerstkalkoen

> naar het recept voor pastei met kalkoen en ham

Wil je iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.