Advertentie
Water van gekookte eieren
Lekker bij de zondagse brunch, in combinatie met smashed avocado of op een bagel: een gekookt eitje kan eigenlijk altijd wel. Gooi jij na afloop ook altijd het water weer weg? Doe dat niet meer! Lees snel verder waarom je nooit meer het water van gekookte eieren zou moeten weggooien.
Wil je iedere week de handigste tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Hoe het water van gekookte eieren je planten redt
Het zit namelijk zo: eierschalen bevatten een flinke hoeveelheid calcium. Zodra je eieren kookt, komt dit ook in het water terecht. En laat dat nou net supergoed zijn voor… je planten! Nee, waarschijnlijk haalt het je basilicumplant niet terug uit de dood, maar als het even iets minder goed gaat met je groene vriend kan het water van gekookte eieren je planten wel degelijk een flinke boost geven. Ze zijn er gek op omdat het calcium in het water ervoor zorgt dat de pH-waarde van de potgrond op het juiste niveau blijft. Als de pH-waarde op het juiste niveau is, kan je plant alle voedingsstoffen uit de aarde opnemen. Handig voor als je – net als ik – zelfs zogenaamde onsterfelijke exemplaren vroegtijdig om zeep helpt.
Zo werkt het
Gooi het water van gekookte eieren dus niet weg, maar laat het even afkoelen en gooi het daarna bij je plantjes. Bijkomend voordeel: je verspilt minder water en bent dus nog hartstikke milieuvriendelijk bezig ook! Heb je nu net het water weggegooid voor je deze lifehack las? Je kunt ook de eierschalen in de aarde leggen. Je planten zullen je belonen met een betere conditie dan ooit. Probeer maar eens! Je zult verstelt staan hoe goed je planten voortaan bloeien.
Lees ook: Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven
Onze tips
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Aspergesoep maken: basisrecept, variaties en tips
Maiskolf bereiden: zo doe je dat
Roxanne