Overrijp fruit

Wil je net een banaan of appel van de fruitschaal pakken, voel je dat ‘ie wat beurs is. Zonde! Want het fruit is dan gelijk een stuk minder smaakvol. Zo uit het vuistje eten wil je misschien niet meer, maar gooi het fruit vooral niet weg. Want met beurs of overrijp fruit kun je nog heel veel lekkere recepten maken. Wat denk jij bijvoorbeeld van zoete smoothies, siropen of zelfgemaakt ijs?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Smoothies

Misschien wel de makkelijkste manier om overrijp fruit te verwerken is om er een van onze heerlijke smoothie recepten van te maken. Je hoeft het alleen maar samen te voegen met wat melk, yoghurt, water of sap en de blender doet de rest van het werk. Zo kom je eenvoudig aan je twee stuks fruit per dag!

> naar het recept: aardbei-banaansmoothie

Aardbei-banaansmoothie

Siroop

Zelf siroop maken is makkelijker dan je misschien wel denkt. Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig en maakt het met zelfgekozen smaakmakers. Denk bijvoorbeeld aan beurse bananen, frambozen of citroenen. Het is de perfecte manier om overrijp fruit op te maken en is heerlijk door je yoghurt of als frisse limonade. Geloof ons maar: wanneer je het eens zelf geprobeerd hebt, wil je nooit meer een flesje uit de supermarkt. Want zelfgemaakt is toch het allerlekkerste.

> naar het recept: grenadinesiroop met kwark

Grenadinesiroop met kwark

Jam

Wil je nog maandenlang van het fruit genieten? Maak er dan eens jam van. Dat is verrassend eenvoudig en de perfecte bestemming voor overrijp fruit. Want fruit dat iets te rijp is, geeft vaak net wat meer smaak af aan de jam.

> naar het basisrecept voor jam maken

overrijp fruit recepten

IJs

We sluiten af met de lekkerste manier om overrijp fruit te verwerken: er ijs van maken. IJs op basis van vruchten noem je eigenlijk een sorbet en je kunt het met heel veel verschillende fruitsoorten maken. Wat denk jij bijvoorbeeld van een watermeloensorbetframbozensorbet of sinaasappelsorbet?

> naar het recept: kiwisorbet

Makkelijke kiwisorbet

Lees ook: Dit zijn de lekkerste recepten om zelf ijs te maken