Paneermeel alternatief

Dat crispy laagje om je schnitzel en het krokante jasje van je kroket heb je allemaal te danken aan paneermeel. Zodra deze tarwekorrels in aanraking komen met vet worden ze heerlijk knapperig.

Tortillachips

Nooit eerder was het geoorloofd om chips bij het avondeten te eten, maar nu wél. Door je producten te paneren in verkruimelde tortillachips geef je extra veel smaak aan je vis, kip of groenten. Ga voor naturel tortillachips of kies chips met een smaakje zoals paprika en maak het toevoegen van extra kruiden aan je eten overbodig. Onze persoonlijke favoriete combi: gepaneerde artisjok met aardpeerpuree en spek maar dan met tortillachipspaneer!

Cornflakes

Doe een paar handjes cornflakes in een plastic zak, knoop de zak dicht en verkruimel de cornflakes een beetje. Dit kun je doen met een deegroller door te rollen over de zak (pas op dat hij niet open gaat). Verdeel de cornflakes over een diep bord en verdeel een geklutst ei over een ander diep bord. Haal (bijvoorbeeld) stukjes kipdijfilet door het ei en de verkruimelde cornflakes en bak de kipnuggets ca. 15 minuten in de oven op 180 ºC graden. Ook lekker: paneer eens een paar plakjes aubergine of courgette en geef je groenten een crispy touch.

Walnoten

Last but not least: paneermeel van walnoten. Deze bittere maar tegelijkertijd zachtzoete noot tilt je te paneren product naar een hoger niveau. Gebruik ongezouten walnoten en maal ze in een blender tot kruimels. Voeg naar eigen smaak wat zout en peper toe en haal je stukje vlees, vis of groente achtereenvolgens door een geklutst ei en door de walnootpaneer. Wij gaan hierbij voor gezond en paneren zoete aardappelfrieten en oesterzwammen.

Lekker om te paneren

Zuurdesemtoast met spinazie en een gefrituurd eitje

zuurdesemtoast

Chorizo-manchegokroketjes met saffraanmayonaise

chorizo manchego kroketjes

Aardappel-viskoekjes

Beeld: iStock