Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem! Deze keer beantwoorden we een lezersvraag: hoe voorkom je dat je pompoentaart zompig wordt? 
pompoentaart zompig: tip van willem
De tijd van pompoenen is op zijn piek en daar hoort natuurlijk een ‘sweet pumpkin pie’ bij. Omdat een pompoen soms wat vocht verliest, loop je het risico dat je knapperige taart al snel verandert in een zompig koekje. Strooi daarom bij het bakken van je bodem paneer- of notenmeel over de bodem. Dit absorbeert vocht en zorgt ervoor dat je taartbodem langer goed blijft.
Een andere manier waarop je deze taart kunt laten slagen is door de pompoen eerst te roosteren in de oven. Verwijder het vruchtvlees, snijd de pompoen in plakjes en verdeel ze over een bakplaat met een bakpapiertje. Door de hete lucht van de oven verdampt een groot deel van het vocht dat de pompoen draagt. Een derde optie is de pompoen eerst te stomen voordat je aan de taart begint. Laat hem daarna uitlekken in een theedoek. Wring de pompoen goed uit en dan kun je nu aan de slag! Dus, waar wacht je nog op? Aan de slag met deze heerlijke sweet pumpkin pie.