Advertentie
De beleving en verzadiging van vlees, maar dan zonder vlees. Dat is Pulled Oats van Gold&Green, de nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland. Het product is ontstaan in de keuken van de Finse Maija Itkonen en Reeta Kivelä en bestaat uit haver, tuinbonen en erwten.
Haverworstenbroodje met lingonberrycompote
Al een hele tijd is het hip in Finland, maar sinds Willem ons de vega haverworstenbroodjes heeft voorgeschoteld zijn we van sceptische flexitariërs naar Pulled Oats fans gegaan. Wat vond jij van de haverworstenbroodjes?
Aardappelpizza met rozemarijn
Door de combinatie van haver en peulvruchten barst het van de eiwitten – 30 gram per 100 gram Pulled Oats – en bevat het alle negen essentiële aminozuren.
Nordic stoofschotel met bier en jeneverbes
De bereiding is supereenvoudig; je kunt ze kort in olie bakken of mee-verwarmen in een curry of saus, zoals in onze stoofschotel.
Meer vegetarische recepten:
- Salade caprese met gegrilde nectarine en burrata van Foxilicious
- Gestoomde aubergine met gember & koriander
- Super spinaziepannenkoeken uit Jamie’s VEG
Onze tips
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Aspergesoep maken: basisrecept, variaties en tips
Redactie