Advertentie
Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem! Deze keer iets uit het kerstnummer: Parmezaan.
Vreemde eend in de bijt
Parmezaan: als het aan mij ligt, heeft iedereen er wel een goed stuk van in huis. De Italiaanse kaas heeft namelijk de wonderlijke eigenschap om van iets gewoons, iets bijzonders te kunnen maken. Bovendien kan het zowel als vervanging van, als toevoeging aan vlees gegeten worden. Iets waarvan deze gestoofde gnocchi met ham, parmezaan en salie misschien wel het perfecte voorbeeld is. En dan parmezaan filocrackers: er is geen kaas waarmee je hem kunt vervangen. Parmezaan is qua textuur namelijk hard, droog en laag in vet, wat het een vreemde eend in de bijt maakt. Maar wel een verschrikkelijk lekkere “vreemde eend”, als je het mij vraagt.
Onze tips
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Aspergesoep maken: basisrecept, variaties en tips
Maiskolf bereiden: zo doe je dat
Redactie