Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem! Deze keer: zo maak je de perfecte gehaktbal!
willem's kooktips

Ballen

Deze maand ontvingen we een lezersvraag over het bakken van een goede gehaktbal. Niet zwart van buiten en nog rauw van binnen, maar een mooie en gelijkmatig gebraden bal. Mijn tip: neem een pan met een dikke bodem en gebruik boter én olie om in te bakken. Bak de ballen op middelhoog vuur aan alle kanten goudbruin. Voeg dan wat vleesfond of left-over jus toe en laat de ballen met het deksel op de pan 25 minuten sudderen. Succes gegarandeerd!
En wil je een bijzondere bal maken? Denk dan eens aan een lamsgehaktballen met granaatappelsaus of romige polenta met pistachegehaktballetjes.
gehaktballen granaatappelsap