Verschil tussen snert en erwtensoep

Allebei zijn wat ons betreft onlosmakelijk verbonden met de winter. Zodra het begint te vriezen krijgen we spontaan zin in erwtensoep. Of snert. Of allebei? Want wat is het verschil tussen snert en erwtensoep? Ondanks dat sommige mensen er van gruwelen leggen we je graag het verschil uit!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Erwtensoep

Om te beginnen; wat is erwtensoep eigenlijk? Dit antwoord hebben we nodig om te ontdekken wat het verschil tussen snert en erwtensoep is. Je kent erwtensoep vast als een soort dikke drab, het liefst met rookworst en verschillende groenten. Om dit te maken begin je bij de basis. Je trekt een stevige bouillon uit uien, prei, knolselderij, wortel en runderschenkel. Kruiden zoals laurier en tijm geven de bouillon nog meer smaak.

Een slimme airfryer: gezonder koken met minder olie en weinig vet

Een slimme airfryer: gezonder koken met minder olie en weinig vet

• Stel tot 24 uur van tevoren in
• Alles wat je nodig hebt voor in de keuken
• Nu tijdelijk in prijs verlaagd

De bouillon is de basis, maar het wordt pas erwtensoep als je de spliterwten toevoegt. Samen met wat extra groenten, rookworst en aardappel. Hoe verser de ingrediënten, hoe lekkerder de soep uiteindelijk wordt. Traditioneel gezien serveer je de erwtensoep vervolgens met roggebrood, katenspek en een beetje mosterd.

Snert

Als er een verschil tussen snert en erwtensoep is, hoe zit dat dan precies? Het verschil tussen snert en erwtensoep is eigenlijk vrij simpel. In de kleine details vind je het antwoord. Het basisrecept is namelijk gelijk aan die van erwtensoep. Voeg varkensvlees, spek en botten toe aan de soep en je hebt (bijna) snert.

Bijna; want het mag pas snert heten als de soep minimaal één dag heeft gestaan. Hierdoor trekken de smaken nog beter in de soep. Het bot geeft ondertussen langzaam gelatine af, waardoor de soep nog dikker wordt. Sterker nog, als het goed is blijft je lepel rechtop staan in een lekker bord met snert.

Verschil tussen snert en erwtensoep

Wat is lekkerder, snert of erwtensoep?

Nu je het verschil tussen snert en erwtensoep weet komt het op smaak aan om te bepalen welke lekkerder is. De meningen zijn hier dan ook over verdeeld. Sommige mensen zweren bij snert, juist omdat de soep wat dikker is. Daarnaast geeft het spek de soep nog meer smaak. Andere mensen houden het liever bij het basisrecept van erwtensoep en vinden deze al lekker genoeg. Wij kunnen eigenlijk niet kiezen, en slaan van allebei geen bordje af. Zodra het vriest kijken wij al uit naar deze groene soep!

Recepten

Er zijn wat ons betreft meer dan genoeg geweldige recepten te vinden voor goede erwtensoep of snert. Kijk maar eens online. Onze favoriete recepten? Die staan in het boek “Oma’s soep“. Dit boek staat boordevol authentieke recepten van verschillende opa’s en oma’s. Natuurlijk mag erwtensoep en snert niet ontbreken!

Oma’s soep

Bestel nu het boek

Oma’s soep
€19,99

Meer soep? Lees snel verder:

Liefde in een kommetje: 11x recepten voor soep

erwtensoep Werner Drent