Verse kruiden tegen knoflookgeur

Heb je last van knoflookadem of wil je het voor zijn? Voeg dan flink wat verse kruiden aan het gerecht of kauw aan de blaadjes na het eten om je adem wat op te frissen. De etherische oliën in de kruiden zullen de knoflookgeur niet helemaal laten verdwijnen, maar hem wel veel minder sterk maken. Veel mensen vinden dat je met verse munt het beste resultaat boekt. Dit is ook niet zo gek, aangezien pepermuntolie ook toegevoegd wordt aan tandpasta en kauwgom voor een lekker frisse adem.

munt tegen knoflookgeur

Groene thee

Wetenschappers hebben ontdekt dat groene thee goed helpt tegen de nare geur na het eten van verse knoflook. Volgens de uitgevoerde studies zou het effect zelfs groter zijn dan bij munt. Groene thee is namelijk rijk aan polyfenolen, chemische verbindingen die de sterk ruikende verbindingen neutraliseren. Zet dus de volgende keer een lekker kopje groene thee na het eten tegen de knoflookgeur. Dat is trouwens niet alleen goed voor je adem, maar ook voor je hart en bloeddruk. Ga bij voorkeur voor losse blaadjes van goede kwaliteit en giet er nooit kokend water overheen, maar laat het eerst afkoelen tot ca. 80 graden.

RVS-zeep

Niet alleen je adem, maar ook je handen kunnen uren later nog steeds naar knoflook ruiken. Heb je na het raspen van knoflook voor in de tzatziki last van knoflookhanden? Er zijn speciale zeepjes van roestvrij staal te koop die nare geurtjes na het bereiden van sterk ruikende ingrediënten zoals ui, knoflook of vis neutraliseren. Als je je handen tegen rvs wrijft, hechten de zwavelmoleculen op je handen, die de nare knoflookgeur veroorzaken, zich aan het staal. Was je handen onder stromend water met de rvs-zeep en de nare knoflookgeur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je koopt de zeep bijvoorbeeld hier. Heb je geen speciale zeep, dan kun je ook met je handen wrijven langs een rvs-kom of wasbak, het effect is namelijk precies hetzelfde.

zeep tegen knoflookgeur

Koffiedik

Heb je de koffiefilter in je koffiezetapparaat nog niet vervangen? Mooi! Het koffiedik kun je namelijk gebruiken om je handen mee te wassen. Maak je handen nat en wrijf ze in met het koffiedik. Spoel je handen af onder stromend water en je zal zien dat de knoflookgeur verdwenen is.

Lees ook: WOW! Zo kun je al je knoflook in één keer pellen

Citroensap

Heb je nog een citroen liggen, dan kun je hem gebruiken om je handen na het raspen van knoflook weer fris te laten ruiken. Controleer je handen wel vooraf op kleine wondjes, want het citroenzuur zorgt ervoor dat zelfs een klein sneetje bij contact flink gaat branden. Wrijf simpelweg wat citroensap en wat zout grondig over je handen en spoel ze af onder stromend water om de knoflookgeur of andere nare geurtjes makkelijk te verwijderen.

Aan de slag met knoflook

Nu je niet meer bang hoeft te zijn voor de nadelige gevolgen van het koken met veel knoflook, kun je lekker aan de slag met een van onze heerlijke recepten die flink wat teentjes bevatten.

Kaas-knoflookbrood met sriracha

kaas-knoflookbrood

Traag gegaarde wittewijnkip met knoflook en dragon

Traag gegaarde witte-wijnkip

Gebakken aubergine met sojasaus en knoflook

Gebakken aubergine met sojasaus en knoflook

Gegrilde groene asperges met wortel-knoflookjus, dille en pijnboompitten

Gegrilde groene asperges met wortel-knoflookjus, dille en pijnboompitten groentesap

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: