Voor we deze truc ontdekten, deden wij het als volgt: je bakje vullen met sojasaus, beetje wasabi erdoor, mengen en klaar. Het nadeel hiervan is dat je allemaal stukjes wasabi in je saus krijgt in plaats van een goed gemengd geheel. Je hebt dan ook vast wel eens meegemaakt dat de sojasaus soms wat pit mist en andere keren juist te veel wasabi bevat. En dat terwijl het in hetzelfde bakje zit.
De oplossing
Hoe krijg je dan wel die perfect gemixte saus? TikTok-gebruiker @melisalovesmochi laat zien dat het eigenlijk heel simpel is. In plaats van dat je heel veel sojasaus in je bakje giet, begin je met een heel klein beetje. Voeg vervolgens de wasabi toe en meng het geheel tot een pasta. Voeg vervolgens de rest van de sojasaus toe en klaar is kees. Happy dipping!
Wil je iedere week de handigste tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Bekijk de video hieronder
@melisalovesmochiThis changed my life when I first discovered this technique ?? ##sushibae##obsessedwithit##SkillBuilding##professionaleater##sushihacks♬ original sound – melisathepotato