Advertentie
Waneer je pizza’s gaat bakken, zul je al snel horen over het Italiaanse bloem type 00, ook bij ons. Maar wat is bloem type 00 precies? We leggen het je graag even uit.
Type 00 zegt iets over de uitmalingsgraad van de bloem. De zemelen en de kiemdeeltjes worden uit de bloem gezeefd waardoor je alleen de witte meelkern overhoudt. Kun je bloem type 00 niet vinden? Het is qua uitmalingsgraad het best vergelijkbaar met wat wij in Nederland patentbloem noemen. Die fijne structuur is ideaal voor pizza’s.
Wil je die perfecte pizza met knapperige korst en zachte binnenkant? Ga aan de slag met de pizza met zoete aardappel en parmaham. Je vindt hem in het grote Italiënummer van foodies op pagina 72.
Onze tips
Alles over asperges: de beste aspergetips & meer
Wat is gochujang en wat kun je ermee?
Wat is matcha en waar is het goed voor?
Wat zijn zwarte bonen en wat kun je ermee?
Wat is kimchi en wat kun je ermee?
Wat is gecondenseerde melk en wat kun je ermee?
Wat is orzo en wat kun je ermee?
Wat is bulgur en wat kun je ermee?
Alles over coquilles: recepten en tips
Wat is baharat en wat kun je ermee?
Wat is wakame en wat kun je ermee?
Wat is spitskool en wat kun je ermee?
Wat is oranjebloesemwater en wat kun je ermee?
Wat is halloumi voor een kaas en wat kun je ermee?
Wat is mascarpone en wat kun je ermee?
Wat is tofu en wat kun je ermee?
Willem van Santen
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.