Terug naar Wat is burrata en wat kun je ermee?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Kookschool

Wat is burrata en wat kun je ermee?

Roxanne-avatarDoor Roxanne15 september, 16:00

Parmezaan, mozzarella en brie worden door de meeste foodies regelmatig gebruikt, maar er zijn ook heerlijke ingrediënten die we minder vaak gebruiken. Zonde, want dit geeft je gerecht nét weer een andere draai. Vandaag vertellen we je dan ook alles over burrata. Want wat is burrata en wat maak je ermee?

Wat is burrata?

Als je bij het zien van bovenstaande foto dacht dat we het vandaag over mozzarella gingen hebben, ben je zeker niet de enige. De twee worden vaak in één adem genoemd, maar zijn niet hetzelfde. Want wat is burrata precies? Het is verse, Italiaanse kaas die, jawel, deels bestaat uit mozzarella. Echter wordt er aan burrata ook nog room en wrongel (gestremde en uitgelekte kaas) toegevoegd. Om het te maken, wordt er als het ware een ‘zakje’ van mozzarella gemaakt. Vervolgens wordt er room aan toegevoegd. Leuk om te weten: vroeger werd dit gezien als de perfecte manier om restjes mozzarella op te maken, maar tegenwoordig is burrata een echte Italiaanse delicatesse.

Waar koop je het?

Bij vrijwel iedere supermarkt kun je burrata kopen. Je vindt het product in de koeling, bij de kazen.

Hoe smaakt burrata?

Nu we je vraag ‘Wat is burrata?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe burrata eigenlijk smaakt. Deze kaas is heel zacht en heeft een lekkere, romige smaak. Maak er vooral een simpel gerecht mee, zodat het product niet overschaduwt wordt door sterke smaken.

Hoe kan je burrata vervangen?

Je bent helemaal klaar om je lekkere gerecht te bereiden, maar dan is de burrata in geen velden of wegen te bekennen. Je kunt het product eventueel vervangen door gewone mozzarella of buffelmozzarella, al zal het resultaat dan iets afwijken.

Hoe moet je burrata bewaren en hoe lang is het houdbaar?

Burrata bewaar je in de koelkast. Kijk op de verpakking voor de houdbaarheidsdatum.

Wat kun je er allemaal mee?

Wat kun je allemaal maken met burrata? We vertelden het al even, maar deze kaas heeft helemaal niet veel nodig om goed tot zijn recht te komen. Maak er een simpele salade van, serveer hem bijvoorbeeld met wat olijfolie en een stukje knapperig brood of pimp er je gazpacho mee. Ben je ook zo benieuwd geworden naar de smaak van dit lekkers? Probeer dan deze heerlijke recepten met burrata.

1. Gegrilde perzik met burrata en serranoham

Gegrilde perzik met burrata en serranoham

2. Gebakken burrata met caponata

3. Groene gazpacho met burrata en prosciutto

groene gazpacho