Wat is gnocchi?

Denk je aan Italiaanse pasta, dan denk je al snel aan ragù bolognese of pasta carbonara. Maar als je in Italië bij een pastarestaurant eet, staat er ook vrijwel altijd gnocchi op de menukaart. Maar wat is gnocchi eigenlijk? Het is een pastasoort die wordt gemaakt van aardappel en meel. De aardappels gekookt en gepureerd alvorens ze worden gekneed met meel en zout. Vervolgens worden ze gekneed tot kleine, ovale balletjes. Je kunt er alle kanten mee op. Kijk maar eens onderaan dit artikel voor wat lekkere recepten.

Waar koop je het?

Je kunt gnocchi gewoon bij de supermarkt kopen, maar het is natuurlijk leuker om het zelf te maken. Met dit basisrecept voor gnocchi lukt het zeker!

Hoe smaakt gnocchi?

Nu we je vraag ‘Wat is gnocchi?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe gnocchi eigenlijk smaakt. Deze pastasoort heeft een lekkere aardappelsmaak en heeft een lichte, luchtige textuur. Vertel dit vooral niet aan de Italianen, maar ik vind het ook lekker om ze even te bakken in wat olie. Dan krijgt de gnocchi een onweerstaanbaar, krokant korstje.

Hoe moet je gnocchi bewaren en hoe lang is het houdbaar?

Na openen is gnocchi beperkt houdbaar in de koelkast. Kijk op de verpakking voor het bewaaradvies en de exacte houdbaarheidsdatum.

Wat kun je er allemaal mee?

Wat kun je allemaal maken met gnoochi? Heel veel! Ga aan de slag met het basisrecept voor gnocchi en maak vervolgens een van deze heerlijke gerechten.

1. Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

2. Gnocchi met salie, boter en pecorino

gnocchi