Wat is gnocchi?

Denk je aan Italiaanse pasta, dan denk je al snel aan ragù bolognese of pasta carbonara. Maar als je in Italië bij een pastarestaurant eet, staat er ook vrijwel altijd gnocchi op de menukaart. Maar wat is gnocchi eigenlijk? Het is een pastasoort die wordt gemaakt van aardappel en meel. De aardappels gekookt en gepureerd alvorens ze worden gekneed met meel en zout. Vervolgens worden ze gekneed tot kleine, ovale balletjes. Je kunt er alle kanten mee op. Kijk maar eens onderaan dit artikel voor wat lekkere recepten.

Waar koop je het?

Je kunt het gewoon bij de supermarkt kopen, maar het is natuurlijk leuker om het zelf te maken. Met dit basisrecept lukt het zeker!

Hoe smaakt gnocchi?

Nu we je vraag ‘wat is gnocchi?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe het eigenlijk smaakt. Deze pastasoort heeft een lekkere aardappelsmaak en heeft een lichte, luchtige textuur. Vertel dit vooral niet aan de Italianen, maar ik vind het ook lekker om ze even te bakken in wat olie. Dan krijgt deze heerlijke pasta een onweerstaanbaar, krokant korstje.

Philips keukenapparatuur voor koken en bakken

Philips keukenapparatuur voor koken en bakken

• Airfryer, pastamachines & blenders
• Ontdek uitgeprobeerde recepten
• Alles wat je nodig hebt voor in de keuken

Hoe moet je het bewaren en hoe lang is het houdbaar?

Na openen is de pasta beperkt houdbaar in de koelkast. Kijk op de verpakking voor het bewaaradvies en de exacte houdbaarheidsdatum.

Wat kun je er allemaal mee?

Wat kun je allemaal maken met deze heerlijke pasta? Heel veel! Ga aan de slag met het basisrecept en maak vervolgens een van deze heerlijke gerechten.

1. Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

2. Gnocchi met salie, boter en pecorino

gnocchi

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: