Wat is kokosbloesemsuiker?

Als je een keer op zoek bent gegaan naar gezondere bakrecepten, ben je kokosbloesemsuiker vast tegen gekomen. Dit wordt vaak als vervanger gebruikt voor de gewone suikers die we kennen. Maar wat is kokosbloesemsuiker eigenlijk? Het is een suiker die gewonnen wordt uit biologische kokosbloesem, welke in Indonesië groeit. Kokosbloesemsuiker wordt ook wel kokossuiker of kokospalmsuiker genoemd, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Kokosbloesem is tot zo ver bekend de ‘gezondste’ vorm van suiker en bevat meer voedingstoffen dan zijn bekendere broertjes. Denk hierbij aan magnesium, ijzer, zink er kalium.

Hoe smaakt kokosbloesemsuiker?

Nu we de vraag ‘wat is kokosbloesemsuiker?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd naar de smaak. De naam van deze suiker zegt het eigenlijk al: de suiker heeft een hele lichte kokossmaak. Als je hem in een gerecht gebruikt verdwijnt deze smaak echter snel door de andere ingrediënten. Ben je nog niet overtuigd? Laat je dan overhalen door de karamelachtige nasmaak. Erg lekker in taarten of cakes!

Hoe kan je het vervangen?

Kokosbloesemsuiker kun je eigenlijk door alle suikers vervangen, maar als je kijkt naar de smaak is de lichte basterdsuiker toch het beste. Lichte basterdsuiker heeft namelijk ook een lichte karamelsmaak, maar is wel iets natter. Houd hier dus rekening mee!

Philips keukenapparatuur voor koken en bakken

Philips keukenapparatuur voor koken en bakken

• Airfryer, pastamachines & blenders
• Ontdek uitgeprobeerde recepten
• Alles wat je nodig hebt voor in de keuken

Waar koop je het?

Ben jij van plan om kokosbloesemsuiker in huis te halen? Je kunt het bij de grotere supermarkten kopen, het ligt meestal bij de biologische producten. Kun je het niet vinden? Kijk dan eens bij een biologische supermarkt of online.

Wat kun je er allemaal mee?

Zoals eerder genoemd kun je kokosbloesemsuiker goed gebruiken voor bakgerechten. Maar het is ook lekker om een beetje door je havermout te doen. Laat de suiker een beetje smelten in een pannetje zodat het nog meer smaak krijgt en roer het daarna door je havermout. Zelf proberen? Je kunt met kokosbloesemsuiker ook heerlijke vegan pancakes maken:

Vegan Dutch baby pancake

LTGL_dutch_baby_pancakes01

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: