Terug naar Wat is mascarpone en wat kun je ermee?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Kookschool

Wat is mascarpone en wat kun je ermee?

Roxanne-avatarDoor Roxanne8 september 2020, 16:00

Parmezaan, mozzarella en brie worden door de meeste foodies regelmatig gebruikt, maar er zijn ook heerlijke ingrediënten die we minder vaak gebruiken. Zonde, want dit geeft je gerecht nét weer een andere draai. Vandaag vertellen we je dan ook alles over mascarpone. Want wat is mascarpone en wat maak je ermee?

Wat is mascarpone?

Hou je van tiramisu? Dan heb je dit heerlijke ingrediënt al regelmatig gegeten. Maar wat is mascarpone precies? Het is een roomkaas die voor het eerst gemaakt werd in de Italiaanse regio Lombardije. Het wordt gemaakt van room. Door de toevoeging van wijnsteenzuur wordt het een dikke, romige en goed smeerbare kaas.

Waar koop je het?

Bij vrijwel iedere supermarkt kun je mascarpone kopen. Je vindt het product in de koeling, bij de kazen. Je hebt zowel verpakkingen van 250 gram als van 500 gram.

Hoe smaakt mascarpone?

Nu we je vraag ‘Wat is mascarpone?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe mascarpone eigenlijk smaakt. Deze roomkaas is heel zacht en delicaat en heeft geen hele uitgesproken of aanwezige smaak. Dit zorgt ervoor dat het product heel veelzijdig te gebruiken is in diverse gerechten.

Hoe kan je mascarpone vervangen?

Je bent helemaal klaar om je lekkere gerecht te bereiden, maar dan is de mascarpone in geen velden of wegen te bekennen. Je kunt het product eventueel vervangen door gewone roomkaas, al zal het resultaat dan iets afwijken.

Hoe moet je mascarpone bewaren en hoe lang is het houdbaar?

Mascarpone bewaar je in de koelkast. Kijk op de verpakking voor de houdbaarheidsdatum.

Wat kun je er allemaal mee?

Wat kun je allemaal maken met mascarpone? De roomkaas is geschikt voor zowel zoete als hartige bereidingen. Doe bijvoorbeeld eens een paar eetlepels door je pasta of risotto, smeer het op je tartelette, gebruik het als vulling voor je taart of maak er een lekkere tiramisu van. Ben je ook zo benieuwd geworden naar de smaak van dit lekkers? Probeer dan deze heerlijke recepten met mascarpone. Vooral van het vierde recept krijgen wij op de redactie nooit genoeg.

1. Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork

Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork

2. Risotto met coquilles en garnalen

Risotto met coquilles en garnalen

3. Mascarpone bramentartelette

mascarpone-bramentartelette

4. Bramencruffins

bramencruffins