Wat zijn kapperappeltjes (appelkappertjes)?

Kapperappeltjes heten eigenlijk appelkappertjes. Of andersom, dat weet niemand. Maar wat zijn kapperappels eigenlijk precies? Deze mooie verschijningen zijn de onrijpe vruchten van de kappertjesplant en erg geliefd in de Spaanse keuken. In Nederland worden ze vooral ingemaakt aangeboden. Eventueel kun je ze daarom eerst even afspoelen voor je ermee aan de slag gaat.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Waar koop je ze?

Kapperappels zijn nog niet overal verkrijgbaar, maar bij de meeste grotere supermarkten liggen ze inmiddels in de schappen. Je vindt ze bij de gewone kappertjes en de zongedroogde tomaten in het schap of bij een Spaanse delicatessezaak. Wil je ze graag bemachtigen zonder te zoeken? Je kunt ze ook online bestellen, bijvoorbeeld bij Lindenhoff.

Hoe smaken appelkappertjes?

Nu we je vraag ‘Wat zijn kapperappeltjes (appelkappertjes)?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe ze smaken. Deze bijzondere lekkernij heeft een friszure smaak en een lekkere bite. Perfect dus om je gerechten mee af te maken of als toevoeging bij de borrel.

Welk deel is eetbaar?

Je kunt kapperappeltjes ook zo in hun geheel eten, alleen de steeltjes zijn niet lekker. Verwijder die dus even voor je van je gerecht gaat genieten.

Wat kun je er allemaal mee?

Wat kun je allemaal maken met dit heerlijke ingrediënt? Heel veel! Ze zijn geliefd in de Spaanse keuken en en zijn onmisbaar als onderdeel van tapas. Voeg ze ook eens toe aan een salade, je favoriete visgerecht of een lekker stukje gebraden kip. Ook een aanrader: top je carpaccio ermee af. Benieuwd geworden? Maak dan eens deze recepten met appelkappertjes:

1. Pompoencarpaccio met balsamicobietjes

pompoencarpaccio met balsamicobietjes

2. Tartaar van geroosterde biet met appelkappertjes en burrata

Tartaar van geroosterde biet

3. Gravad lax met ei, mierikswortel en knäckebröd

Gravad lax met ei, mieriks-wortel en knäckebrödGravad lax met ei, mieriks-wortel en knäckebröd