Het zit namelijk zo: eierschalen bevatten een flinke hoeveelheid calcium. Zodra je eieren kookt, komt dit ook in het water terecht. En laat dat nou net supergoed zijn voor…je planten!

Hoe het water van gekookte eieren je planten redt

Nee, waarschijnlijk haalt het je basilicumplant niet terug uit de dood, maar als het even iets minder goed gaat met je groene vriend kan het water van gekookte eieren je planten wel degelijk een flinke boost geven. Ze zijn er gek op omdat het calcium in het water ervoor zorgt dat de pH-waarde van de potgrond op het juiste niveau blijft. Als de pH-waarde op het juiste niveau is, kan je plant alle voedingsstoffen uit de aarde opnemen. Handig voor als je – net als ik – zelfs zogenaamde onsterfelijke exemplaren vroegtijdig om zeep helpt.

Zo werkt het

Gooi het water van gekookte eieren dus niet weg, maar laat het even afkoelen en gooi het daarna bij je plantjes. Bijkomend voordeel: je verspilt minder water en bent dus nog hartstikke milieuvriendelijk bezig ook! Heb je nu net het water weggegooid voor je deze lifehack las? Je kunt ook de eierschalen in de aarde leggen. Je planten zullen je belonen met een betere conditie dan ooit.

Wil je iedere week de handigste tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: