Elke vrijdag ontvangen ingeschreven foodies onze leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang elke vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen Willem! We hebben de vier tips van de afgelopen maand verzameld voor je.

Met dit frisse winterweer ruikt én smaakt niets lekkerder dan een zelfgemaakte stoof. De enige vereiste is dat je een paar uurtjes thuis bent, verder vereist een stoofgerecht weinig werk. Zorg zo nodig voor een vlamverdeler, zodat je stoof rustig kan sudderen. Een scheut wijn of azijn zorgt voor extra mals en sappig vlees. Sluit de pan tijdens het stoven goed af met een deksel, zodat de condens weer in de pan terecht komt. Als het vlees lekker zacht is of uit elkaar valt, is de stoof klaar om te serveren.

Stomen is lekker én gezond. Ook als je geen stoomoven of stoommandje hebt, hoeft stomen niet moeilijk te zijn. De naam ‘en papilotte’ zegt je misschien wel wat. Letterlijk betekent deze Franse uitdrukking ‘in een papiertje’. Wat je nodig hebt is bakpapier en wat lekkere ingrediënten. Zo stoom je een stukje vis met een plakje citroen en verse kruiden in no time in je oven gaar. In het bakpapier blijven alle smaken perfect behouden. Smakelijk!

Misschien ben je inmiddels een beetje uitgekeken op het winteraanbod van je supermarkt of groenteboer, maar we moeten toch nog even volhouden tot de eerste voorjaarsgroenten van de koude grond komen. Daarom een tip voor het bereiden van winterse spruitjes. Kook een geschilde ui mee in je kookwater, daar trekken de zware stoffen van de spruitjes in. Kook de spruitjes niet te lang en bak ze na het koken met een sjalotje, spekjes en champignons in een koekenpan. Hartstikke lekker!

In het nieuwe maartnummer van foodies vind je een recept voor blondie, de blonde variant van een brownie. Voor zo’n heerlijk smeuïge brownie die bijna smelt op je tong heb ik een belangrijke tip: roer het beslag niet te lang! Spatel de bloem voorzichtig en kort door het botermengsel. Roer je te lang door, dan krijg je een taai beslag en minder lekkere brownie.