No waste: wraps

Heb je van de maaltijd van gisteren wraps over? Geen probleem! Laat deze overgebleven wraps niet in de koelkast liggen tot ze niet meer goed zijn maar maak er gelijk de volgende dag de meest lekkere recepten mee. Ter inspiratie hebben wij een lijstje samengesteld vol verrassende recepten. De volgende keer zijn overgebleven wraps in het pak geen vloek maar een zegen!

Wil je iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wraps over

Wraps over? Volgens het Voedingscentrum kun je deze tot twee dagen in de koelkast bewaren. Tijd zat dus om de onderstaande heerlijke recepten te maken! Wil je ze liever langer bewaren zodat je er op een ander moment mee aan de slag kan? Dan kan je tortilla’s ook invriezen. Ingevoren blijven wraps tot wel zes maanden goed.

Tortillachips

Geen chips in huis maar wel wraps over? Dan is dit het recept voor jou! Met je overgebleven tortilla’s kan je namelijk heel eenvoudig zelf chips maken. Snijd de tortilla’s nonchalant in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng wat kaas, komijnzaad, paprikapoeder en 2 el olijfolie met de tortilla’s en bak ze in 15-20 minuten krokant in de oven.

> naar het recept: guacamole met cheesy tortillachips 

wraps over

Tortilla-tosti

Snel een Mexicaans feestje in elkaar draaien? Tover je overgebleven tortilla’s om tot tosti. Het idee is simpel: je vervangt het brood simpelweg door een wrap en belegt het vervolgens naar keuze. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept met pittig gehakt en kaas? Lekker met wat extra salsa!

> naar het recept: tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Mexicaans feestje: Tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Tortillabakjes met guacamole

Bij een onverwachte borrel zijn overgebleven tortilla’s je beste vriend. Je maakt er namelijk eenvoudig smaakvolle bakjes van om te vullen met guacamole, bonen, paprika en maïs. Laat de Mexicaanse fiësta maar beginnen!

> naar het recept: tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais 

Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais

Lees ook: Deze megasnelle TikTok wrap hack gaat je leven veranderen