Recept om zelf ganache te maken

Zelf ganache maken is veel makkelijker dan je wellicht verwacht. Wij vertellen je het basisrecept zodat jij voortaan altijd de perfecte ganache hebt voor bij je baksels. Om ganache te maken volg je de volgende stappen:

Verhit in een pan 200 ml slagroom tot het kookpunt. Hak ondertussen 200 g pure chocolade fijn en doe in een kom. Giet de hete slagroom over de gehakte chocolade en laat het enkelen minuten staan. Roer het geheel met een garde goed door elkaar. En voilà, klaar is kees!

Gebruik deze warme ganache vervolgens als glazuur over taarten of giet hem in een blind gebakken zandbodem voor een chocolade-ganachetaart.

Truffels, yes please!

Wil je chocolade truffels maken? Goed idee! Met deze lekkernijen maak je namelijk iedereen blij. Om zelf chocolade truffels te maken, heb je chocolade ganache nodig. Volg hiervoor de stappen van het basisrecept op. Laat vervolgens de ganache dan helemaal koud worden in de koelkast. Wanneer het volledig is afgekoeld kan je hierna er bolletjes van maken. Rol deze bolletje vervolgens even door de cacao en klaar ben je! Ready to serve.

Wil jij net effe wat anders? Je kan de truffels ook maken met een bounty (kokos) vulling, vulling van pistachenoten of speculaastruffels met nootmuskaat en witte chocolade. Jij kiest! Verpak ze vervolgens en ze zijn ook leuk om kado te geven. Helemaal home-made.

Truffels

> naar het recept voor chocoladetruffels

 

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.