Advertentie
Zelf ganache maken
Zelf ganache maken is veel makkelijker dan je wellicht verwacht. Wij vertellen je het basisrecept zodat jij voortaan altijd de perfecte ganache hebt voor bij je baksels. Om ganache te maken volg je de volgende stappen:
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Basisrecept ganache maken
Verhit in een pan 200 ml slagroom tot het kookpunt. Hak ondertussen 200 g pure chocolade fijn en doe in een kom. Giet de hete slagroom over de gehakte chocolade en laat het enkele minuten staan. Roer het geheel met een garde goed door elkaar. Et voilà, klaar is kees!
Gebruik deze warme ganache vervolgens als glazuur over taarten of giet hem in een blind gebakken zandbodem voor bijvoorbeeld een chocolade-ganachetaart.
Truffels, yes please!
Wil je chocolade truffels maken? Goed idee! Met deze lekkernijen maak je namelijk iedereen blij. Om zelf chocoladetruffels te maken, heb je ganache nodig. Volg hiervoor de stappen van het basisrecept op. Laat vervolgens de ganache helemaal koud worden in de koelkast. Wanneer deze volledig is afgekoeld kun je er hierna bolletjes van maken. Rol deze bolletje vervolgens even door de cacao en klaar ben je! Ready to serve.
Wil jij net even wat anders? Je kunt de truffels ook maken met een kokosvulling, vulling van pistachenoten of speculaastruffels met nootmuskaat en witte chocolade. Verpak ze vervolgens in een leuk doosje en geef ze bijvoorbeeld cadeau. Helemaal homemade.
> naar het recept: chocoladetruffels
Lees ook:
Zo maak je de allermooiste chocoladedecoraties
5x overheerlijke recepten voor chocolademousse
Witte chocolade: 6x de lekkerste recepten
Onze tips
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Aspergesoep maken: basisrecept, variaties en tips
Maiskolf bereiden: zo doe je dat
Willem van Santen
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.