IJskoffie maken

Voor je dagelijkse shot cafeïne hoef je echt niet meer naar de Starbucks. Zelf ijskoffie maken is namelijk hartstikke simpel. Om een glas ijskoffie te maken, zet je een kop sterke koffie (bijvoorbeeld espresso). Breng deze eventueel op smaak met suiker of koffiesiroop in een smaak naar keuze (bijvoorbeeld hazelnoot, karamel of vanille). Laat deze koffie goed afkoelen. Giet de afgekoelde koffie vervolgens in een glas en voeg ijsklontjes en een scheut (plantaardige) melk toe. Zo simpel is het!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zelf ijskoffie maken

Het leuke van zelf ijskoffie maken is dat je het drankje helemaal kunt aanpassen naar jouw eigen smaak. Houdt je van lekker zoet? Voeg dan wat extra suiker of siroop toe. Liever wat romiger? Dan is een bol roomijs of een flinke dot slagroom de oplossing. Of ga experimenteren met verschillende smaakmakers als chocolade, (Oreo)koekjes en sauzen als Nutella of karamel.

Vind je dat je ijskoffie al snel ietwat waterig wordt door de gesmolten ijsblokjes? Dan kan je proberen om zelf koffie-ijsblokjes te maken en deze aan je drankje toe te voegen. Zet hiervoor flink wat sterke koffie, zoals espresso. Laat de koffie goed afkoelen en giet de afgekoelde koffie in een ijsblokjesvorm. Laat circa twee uur invriezen en voeg deze ijsklontjes vlak voor serveren toe.

Basisrecept voor ijskoffie

Vind je het fijn om een recept te volgen? Dan is dit basisrecept jouw redder in nood. Je neemt de juiste hoeveelheid ingrediënten, volgt de stappen op en in no-time heb je een koude kop koffie gemaakt. Probeer maar!

> naar het recept: ijskoffie

zelf ijskoffie maken

Lees ook: