Advertentie
IJskoffie maken
Voor je dagelijkse shot cafeïne hoef je echt niet meer naar de Starbucks. Zelf ijskoffie maken is namelijk hartstikke simpel. Om een glas ijskoffie te maken, zet je een kop sterke koffie (bijvoorbeeld espresso). Breng deze eventueel op smaak met suiker of koffiesiroop in een smaak naar keuze (bijvoorbeeld hazelnoot, karamel of vanille). Laat deze koffie goed afkoelen. Giet de afgekoelde koffie vervolgens in een glas en voeg ijsklontjes en een scheut (plantaardige) melk toe. Zo simpel is het!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Zelf ijskoffie maken
Het leuke van zelf ijskoffie maken is dat je het drankje helemaal kunt aanpassen naar jouw eigen smaak. Houdt je van lekker zoet? Voeg dan wat extra suiker of siroop toe. Liever wat romiger? Dan is een bol roomijs of een flinke dot slagroom de oplossing. Of ga experimenteren met verschillende smaakmakers als chocolade, (Oreo)koekjes en sauzen als Nutella of karamel.
Vind je dat je ijskoffie al snel ietwat waterig wordt door de gesmolten ijsblokjes? Dan kan je proberen om zelf koffie-ijsblokjes te maken en deze aan je drankje toe te voegen. Zet hiervoor flink wat sterke koffie, zoals espresso. Laat de koffie goed afkoelen en giet de afgekoelde koffie in een ijsblokjesvorm. Laat circa twee uur invriezen en voeg deze ijsklontjes vlak voor serveren toe.
Basisrecept voor ijskoffie
Vind je het fijn om een recept te volgen? Dan is dit basisrecept jouw redder in nood. Je neemt de juiste hoeveelheid ingrediënten, volgt de stappen op en in no-time heb je een koude kop koffie gemaakt. Probeer maar!
> naar het recept: ijskoffie
Lees ook:
Zelf ijs maken? Dit zijn de lekkerste recepten
Zo maak je dalgona koffie, dé hit op Instagram
Hierom moet je nooit koffiedik weggooien
Onze tips
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Aspergesoep maken: basisrecept, variaties en tips
Maiskolf bereiden: zo doe je dat
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.