Advertentie
Thee verkeerd zetten
Zet jij thee altijd al verkeerd? Geen paniek! Wij leggen je uit hoe je je leven betert. Zo zet je thee nooit meer verkeerd.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Fout 1: je zet thee met kokend water
Weet je niet hoe snel je het water in je glas moet gieten zodra het kookt? Wacht in het vervolg even voor je jouw favoriete drank maakt. Kokend water is namelijk funest voor de smaak. Vooral groene en witte thee worden door een te hoge temperatuur zuur en bitter. Zonde! Wat dan wel de juiste temperatuur is? Dat verschilt per soort. We zetten het even voor je op een rijtje, zodat je thee vanaf nu altijd op de juiste manier bereid wordt.
Witte thee: 80°C
Groene thee: tussen de 70°C en 80°C
Zwarte thee: 80°C
Fout 2: je gebruikt water met veel kalk
Water met veel kalk vertroebelt de smaak en aroma’s van je thee. Zorg er dus voor dat je zacht water gebruikt voor de ultieme smaakbeleving.
Fout 3: je portie is te groot
Liever te veel dan te weinig gaat niet op voor thee. Als je te veel losse thee gebruikt, wordt je drankje er niet lekkerder op. Tussen de twee en vier gram per kopje is de perfecte hoeveelheid.
Fout 4: je laat je thee te lang trekken
Een andere veelgemaakte fout: je thee te lang laten trekken. Veel liefhebbers denken dat je hierdoor meer smaak geeft aan het water, maar het verpest eigenlijk de aroma’s. Check na drie minuten of je hem lekker vindt en laat hem anders nog iets langer trekken. Dit geldt overigens niet voor kruidenthee, die heeft zo’n zeven minuten nodig.
Lees ook:
Huh?! Rooibos is helemaal geen thee
Zo maak je zelf verse thee van fruit en kruiden
5x Spaanse drankjes voor in de zon
Onze tips
Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken
Couscous maken: zo bereid je de lekkerste couscous
Rode bieten koken: zo doe je dat
Venkel snijden: zo doe je dat!
Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven
Hoe wordt champagne gemaakt: waarom is het zo duur, en het kan ook goedkoper?
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Waarom staat er geen jaartal op een fles champagne?
Ouderwets lekkere advocaat maken: zo doe je dat
Wortels koken: hoe lang doe je dat?
Snijbonen koken: hoe lang doe je dat?
Tips en recepten voor champignons bakken
Is bevroren fruit minder gezond dan vers fruit?
Zelf scones bakken: recepten en tips
Lemoncurd maken: zó doe je dat
Zo makkelijk is zelf popcorn maken
Roxanne