Zet jij thee altijd al verkeerd? Geen paniek! Wij leggen je uit hoe je je leven betert. Zo zet je thee nooit meer verkeerd!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Fout 1: je zet thee met kokend water

Weet je niet hoe snel je het water in je glas moet gieten zodra het kookt? Wacht in het vervolg even voor je jouw favoriete drank maakt. Kokend water is namelijk funest voor de smaak. Vooral groene en witte thee worden door een te hoge temperatuur zuur en bitter. Zonde! Wat dan wel de juiste temperatuur is? Dat verschilt per soort. We zetten het even voor je op een rijtje, zodat je thee vanaf nu altijd op de juiste manier bereid wordt.

Witte thee: 80°C
Groene thee: tussen de 70°C en 80°C
Zwarte thee: 80°C

Fout 2: je gebruikt water met veel kalk

Water met veel kalk vertroebelt de smaak en aroma’s van je thee. Zorg er dus voor dat je zacht water gebruikt voor de ultieme smaakbeleving.

Fout 3: je portie is te groot

Liever te veel dan te weinig gaat niet op voor thee. Als je te veel losse thee gebruikt, wordt je drankje er niet lekkerder op. Tussen de twee en vier gram per kopje is de perfecte hoeveelheid.

Fout 4: je laat je thee te lang trekken

Een andere veelgemaakte fout: je thee te lang laten trekken. Veel liefhebbers denken dat je hierdoor meer smaak geeft aan het water, maar het verpest eigenlijk de aroma’s. Check na drie minuten of je hem lekker vindt en laat hem anders nog iets langer trekken. Dit geldt overigens niet voor kruidenthee, die heeft zo’n zeven minuten nodig.

Lees ook: We love gemberthee! 5 redenen om direct een kopje te zetten