Advertentie
Het scherpste deel van een peper
Over het algemeen kun je uitgaan van de regel: hoe kleiner een peper, hoe scherper hij is. De kleine rawit is bijvoorbeeld een stuk scherper dan een grote chilipeper. Door een stukje te proeven van de rauwe peper krijg je van te voren een beeld van de scherpte en weet je of je meer of minder moet gebruiken. De zaadlijsten zijn het scherpste onderdeel van de peper, niet het vruchtvlees of de pitjes.
Houd rekening met de kooktijd
Ook de kooktijd is iets om rekening mee te houden. Krijgt de peper lang de tijd om mee te koken, dan zal het gerecht een stuk scherper zijn dan wanneer de peper maar kort meetrekt. Op zoek naar heet, heter, heetst? De scherpere soorten pepers kun je het best bij de Aziatische toko zoeken.
Onze tips
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Aspergesoep maken: basisrecept, variaties en tips
Maiskolf bereiden: zo doe je dat
Willem van Santen
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.