Wat is chai?

Eigenlijk is chai-thee een hele rare benaming voor een lekker drankje. Chai is namelijk het Indiase woord voor thee. De benaming chai-thee is dus dubbel op. Wanneer ergens een drankje met deze naam op het menu staat, wordt er verwezen naar het bekende kruidenmengsel van kaneel, gember en zwarte peper. Dit kruidenmengsel wordt in India vaak als thee gedronken. Hier drinken ze het vaak met melk, maar ook (of juist) als zwarte thee vinden is ‘ie heerlijk. De specerijen als kaneel en zwarte peper die in deze melange gaan, geven je een heerlijk warm gevoel. Maak de melange zelf en je wordt elke keer als je er thee van zet beloond met een overweldigend aroma. Want een kopje thee is toch de allerfijnste manier om je te verwarmen?

Recept voor chai

Kneus 10 kardemompeulen en 10 peperkorrels. Maal 13 g pijpkaneel in een vijzel of keukenmachine tot kleine stukjes. Meng de specerijen met 10 kruidnagels, 13 g gedroogde gemberstukjes of gemberpoeder en 100 g zwarte thee.

Bewaar de thee in een afgesloten pot. Je kunt hem gebruiken voor zwarte chai of je maakt er een chai latte mee.

Of probeer dit recept: choco-laagjestaart

Deze taart is een feestje om te maken! Ideaal als weekendproject, en erg lekker om te serveren bij – je raadt het al – een kopje thee.

Choco-chai-laagjestaart - chai thee

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.