We gaan aan de slag met verse groenten uit het seizoen, ontdekken een kant van venkel die nog niemand kende, maken vegan gebak zonder zuivel en koken met je nieuwe favo vleesvervanger: jackfruit. Dat groen gezond is wisten we al wel, maar na het maken van foodies juni bewijzen we dat het ook nog eens superlekker is. Dit is wat je kunt verwachten:

No waste feest

Restje pasta over, maar niet genoeg om nog een avond met z’n tweeën van te eten? Maak er pastanestjes van. Of gebruik je restjes gebakken vis om viskoekjes te maken. Wij laten zien dat je echt nooit eten weg hoeft te gooien. Goed voor je portemonnee én het milieu.

foodies juni

3x jackfruit

Het heeft de structuur van draadjesvlees, maar is vegan. Van opgerolde courgettelasagne, tot voorjaarssoep en gevulde zoete aardappel; wij laten zien wat je kookt met jackfruit.

foodies juni

Dosia bakt vegan

Denk jij bij vegan baksels ook altijd aan gortdroge cakes en kleffe noten-chia-dadelrepen? Think again! Dosia Brewer zoekt de perfecte vervangers voor ei en zuivel en bakt de sterren van de vegan bakhemel. Van haar chocoladezoenen en suikerbrood loop het water je in de mond…

foodies juni

En verder…

Maakten we weer een gevarieerd weekmenu, gingen we aan de slag met hét ingrediënt van de toekomst; zeewier, laten we zien wat je allemaal met venkel kunt doen (hallo pulled venkel BBQ bun), maakten we ijs, smoothies en wafels met Hollandse aardbeien, gingen onze foodies friends aan de slag met groenten en bakten we courgette-kokos-laagjestaart.

foodies juni

foodies juni ligt op 21 mei in de winkels. Je koopt hem in foodies webshop!