Elke vrijdag ontvangen ingeschreven foodies onze leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang elke vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen Willem! We hebben de vier tips van de afgelopen maand verzameld voor je.
willem

Het zal je maar gebeuren: een bedorven ei in je taartbeslag. Dan kun je overnieuw beginnen. Ook op tafel tijdens het (paas)ontbijt wil je zo’n eitje echt niet open tikken. Er is een makkelijk trucje om je eieren op versheid te controleren. Vul een glas met water en leg er steeds een ei in. Zinkt het ei naar de bodem, dan is er niets aan de hand. Blijft het ei drijven, dan gooi je het beter weg.

Deze maand ontvingen we een lezersvraag over het bakken van een goede gehaktbal. Niet zwart van buiten en nog rauw van binnen, maar een mooie en gelijkmatig gebraden bal. Mijn tip: neem een pan met een dikke bodem en gebruik boter én olie om in te bakken. Bak de ballen op middelhoog vuur aan alle kanten goudbruin. Voeg dan wat vleesfond of left-over jus toe en laat de ballen met het deksel op de pan 25 minuten sudderen. Succes gegarandeerd!

We kregen veel positieve reacties op de feestelijke taart op onze cover. Wil jij zelf ook aan de slag met het bakken van mooie lagen meringue? Zorg voor een vetvrije kom en een vetvrije garde of handmixer. Met wat suiker klop je de eitwitten (vers en op kamertemperatuur!) zo al snel stijf. Bak de meringue ca. 1 uur en 30 minuten op 100-120°C. Zo kan hij goed drogen, zonder dat de bovenkant bruin verkleurt.

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat de bovenkant van een tros bananen strak omwikkeld is met een stukje plastic. Dat is niet voor niets: rijpend fruit produceert het gas ethyleen. Bij bananen komt dat stofje vooral vrij uit de bovenkant. Door je tros aan de bovenkant te omwikkelen met een stukje vershoudfolie, rijpen je bananen minder snel. Liggen er toch wat overrijpe bananen op je fruitschaal? Kijk dan op foodiesmagazine.nl voor een lekker bananenbrood met pecannoten.