Recepten voor lasagne

Waarschijnlijk denk je bij recepten voor lasagne als eerste aan de traditionele lasagne met tomatensaus, bechamelsaus en kaas. Veel kaas. Italianen beweren dat het beroemde pastagerecht in de middeleeuwen is ontstaan in Napels. Vervolgens bedachten ze in Bologna om er laagjes van te maken. Of dit waar is weten we niet zeker, al claimen Britse onderzoekers een recept gevonden te hebben uit de 14e eeuw. Hoe dan ook; wij genieten volop van deze heerlijke pasta. Om dat genot te delen zetten we onze favoriete recepten voor lasagne op een rijtje.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lasagne of lasagna?

Als je goed kijkt zie je bijna overal ‘lasagne’ staan. Toch spreken veel mensen het uit als ‘lasagna’. Hoe zit dat? Wij zochten het voor je uit; het antwoord is simpel! Heb je meteen een leuk weetje voor de volgende verjaardag. In het Italiaans zit het verschil in enkel- of meervoud. Een enkel vel van deze pasta noem je ‘lasagna’, meerder vellen noem je ‘lasagne’. Het gerecht bestaat uit meerdere lagen, vandaar de spelling met een ‘e’ aan het eind.

De allerlekkerste recepten voor lasagne

Natuurlijk zochten we de lekkerste recepten voor lasagne voor je uit! Welke ga jij maken? Deel je gerechten met #iamfoodies en tag ons!

Groentelasagne

Zin in een gezondere variant? Probeer eens deze groentelasagne! Boordevol groenten én smaak. Hou je wat lasagne over? Geen probleem, neem het de volgende dag mee naar het werk als lunch.

> naar het recept: groentelasagne

Groentelasagne

Lasagne met zalm en garnalen

Hou je van vis? Dan is dit recept voor lasagne perfect voor jou. Garnalen en zalm gaan goed samen, probeer maar eens uit met dit geweldige recept. Net als bij de overige recepten voor lasagne, de oven doet het meeste werk!

> naar het recept: lasagne met zalm en garnalen

Lasagne met zalm en garnalen

Paddenstoelenlasagne met parmezaanbechamel

Janneke Philippi deelt dit recept uit haar kookboek met ons: “De gedroogde paddenstoelen geven de tomatensaus een extra hartige smaak. Afgewisseld met romige bechamelsaus met Parmezaanse kaas staat deze stevige lasagne als een huis op je bord. Snijd aan en geniet van deze familiefavoriet!”

> naar het recept: paddenstoelenlasagne met parmezaanbechamel

Paddenstoelenlasagne met parmezaanbechamel

Auberginelasagne met ricotta

In dit recept gebruiken naast de bladen lasagne ook gegrilde aubergine én een zelfgemaakte ricottasaus. Vooral de saus is onweerstaanbaar, zorg dat je niet teveel snoept tijdens het maken van deze lasagne…

> naar het recept: auberginelasagne met ricotta

Auberginelasagne met ricotta

Cavolo nero lasagne

José en Mariëlla van Cookingqueens.nl maakten een heerlijke lasagne met cavolo nero: “Vol met groenten, maar eventueel ook heerlijk met uitgebakken spekjes erbij!” Geen cavolo nero verkrijgbaar? Je maakt ‘m ook gemakkelijk met boerenkool.

> naar het recept: cavolo nero lasagne

Recepten voor lasagne

Eekhoorntjesbroodlasagne

Wist je dat eekhoorntjesbrood een paddenstoel is? In de supermarkten vind je meestal de gedroogde variant. Bekijk snel dit heerlijke recept voor lasagne en duik de keuken in!

> naar het recept: eekhoorntjesbroodlasagne

Eekhoorntjesbroodlasagne

Pompoenlasagne

Weinig is er zo comfortabel als een grote ovenschaal vol smeuïge lasagne. Maak deze ovenschotel ook eens een keer met pompoen en salami. Maar pas op: hierna wil je nooit meer anders!

> naar het recept: pompoenlasagne

Pompoenlasagne

Lasagne met champignons, spinazie en gekaramelliseerde uien

Lasagne met een twist. Wij maakten onze eigen vegetarische variant op de Italiaanse klassieker; lasagne met champignons, spinazie en gekaramelliseerde uien. Minstens net zo lekker, en misschien zelfs nog wel lekkerder. Serveer met een frisse groene salade en oordeel zelf.

> naar het recept: lasagne met champignons, spinazie en gekaramelliseerde uien

Lasagne met champignons, spinazie en gekaramelliseerde uien

Lasagne met spinazie en ricotta

Heerlijk; net even iets anders dan het originele recept. Ricotta is een zachte Italiaanse kaas die goed past in ovengerechten, dat bewijst dit recept wel weer.

> naar het recept: lasagne met spinazie en ricotta

wereld lasagne dag met spinazie en ricotta

Lees ook: