Lamsvlees recepten
Lamsvlees is ontzettend veelzijdig en daarom kan het knap lastig kiezen zijn tussen de verschillende stukken vlees. Ga je voor een koteletje, gehakt of toch voor schenkeltjes? Welk stuk vlees je ook kiest, met deze zeven heerlijke lamsvlees recepten zit je sowieso goed.
Wil je elke week de lekkerste recepten met lam ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Pastei met gekruid lamsgehakt en filodeeg
Zo’n prachtige pastei staat toch reuze feestelijk op de paastafel? Hartstikke handig om met de paasbrunch te serveren want je bereidt ‘m eenvoudig voor. Op het moment suprême bak je de pastei gewoon in een paar minuutjes in de oven af.
> naar het recept: pastei met gekruid lamsgehakt en filodeeg
Bladerdeegbroodjes met pittig lamsgehakt
Ook leuk voor bij de paasbrunch: kleine bladerdeegbroodjes. Iedereen pakt er eentje en dippen maar! Met een frisse tahinsaus en kruidige tomatensaus zit er voor ieder wat wils bij.
> naar het recept: bladerdeegbroodjes met pittig lamsgehakt
Lamskoteletten met oregano en citroenpappardelle
Lamskoteletten worden gesneden van de rug of de rib van het lam. Sappig en mals vlees met een klein vetrandje. Neem zaterdag eens de tijd om naar de slager te gaan en vraag naar mooie lamskoteletten. Je hoeft er helemaal niet veel mee te doen om al een prachtig gerecht op tafel te zetten.
> naar het recept: lamskoteletten met oregano en citroenpappardelle
Lamskebab met yoghurt en munt-knoflookolie
Deze heerlijke spiesen maak je eenvoudig zelf met lamsgehakt. Kun je dat niet vinden? Vraag de slager dan om gehakt te malen van een vet stukje lamsvlees. Vet gehakt valt tijdens het bakken minder snel uit elkaar.
> naar het recept: lamskebab met yoghurt en munt-knoflookolie
Lamsvlees met pistachenootjes & ovengebakken groenten
Dit is zo’n lekker gerecht voor speciale gelegenheden. Schoongemaakt lamsrack (frenched racks) is prijziger dan andere stukken, maar het vlees glijdt zo van het bot en het ziet er heel indrukwekkend uit, zeker als je bedenkt hoe eenvoudig het te maken is. Als je wortels met verschillende kleuren kunt vinden, dan is dit het moment om ze te gebruiken!
> naar het recept: lamsvlees met pistachenootjes & ovengebakken groenten
Gesmoorde lamsschenkeltjes met olijven en venkel
Het geheim van botermals lamsvlees? Heerlijke smaakmakers en langzame garing op lage temperatuur. Neem dus uitgebreid de tijd voor dit gerecht want voor het beste resultaat laat je het vlees zeker 2,5 uur pruttelen op het vuur en nog 1 uur in de oven nagaren. Het duurt even, maar dan heb je ook wat!
> naar het recept: gesmoorde lamsschenkeltjes met olijven en venkel
Grove tuinbonenpuree met pulled lamb
In het voorjaar verlangen we naar frisse kleuren en smaken. Dit gerecht heeft het allemaal. Tip van ons: trek met behulp van een mixer het vlees uit elkaar. Zo heb je in een mum van tijd pulled lamb.
> naar het recept: grove tuinbonenpuree met pulled lamb