Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Schuimtaart met chocoladebiscuit

Frisse start: lekkere lente recepten

Advertentie

Een nieuwe lente, een nieuw begin. Vier deze frisse start met zachte eitjes, kraakverse kiemen, fleurige bloemen en malse krielkipjes.

Lente recepten

Voel jij dat ook? Die lentekriebels in je buik wanneer je de recepten bekijkt? Ga snel aan de slag en proef de lente met deze lekkere recepten! Of je nu gaat voor kwarteleitjes met saffraanzout, Italiaanse paasduiven of een feestelijke schuimtaart, dit zijn de beste gerechten om het voorjaar mee in te luiden.

Wil je iedere week de lekkerste lente recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa

We trappen het lijstje met lente recepten af met krielkip en kruidenquinoa. Je maakt de maaltijd met Marokkaanse smaakmakers als granaatappel, komijnzaad en ras al hanout. De citroenmarinade maakt de kip lekker fris van smaak.

> naar het recept: Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa

Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa

Kwarteleitjes met saffraanzout

Eitjes zijn onlosmakelijk met de lente verbonden. Wil jij deze paasdagen uitpakken? Serveer ze dan met een snuf saffraan-zout. Dat geeft de eitjes niet alleen een prachtige kleur maar ook een heerlijke smaak.

> naar het recept: kwarteleitjes met saffraanzout

Kwarteleitjes met saffraanzout

Saladenestje met gepocheerd ei

Lekkere combi: een zacht eitje op knapperige nieuwe groente. Maak de opmaak dit voorjaar extra speciaal door een saladenestje van de groenten te maken. Eitje erop en klaar is kees.

> naar het recept: saladenestje met gepocheerd ei

Saladenestje met gepocheerd ei lente recepten

Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

Deze zoete broodjes worden met Pasen gebakken als symbool van vrede. In Italië hoort dit brood net zo goed bij Pasen als eieren en is het misschien wel het meest typische gerecht van de paastafel.

> naar het recept: Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

Vijgen met verse kaas, pistachenoten en honing

Oh so sweet: verse vijgen met romige kaas en honing. Serveer de vijgen op een bord en bestrooi met ze muntblaadjes voor de finishing touch. Lekker fris!

> naar het recept: vijgen met verse kaas, pistachenoten en honing

Vijgen met verse kaas, pistachenoten en honing lente recepten

Lamsbout met munt-basilicumpesto

Weinig kruiden smaken zo fris als munt. Wij vieren de lente en maken er samen met basilicum een heerlijke pesto van. Dat smaakt heerlijk in combinatie met krieltjes en lamsbout. Probeer maar!

> naar het recept: lamsbout met munt-basilicumpesto

Lamsbout met munt-basilicumpesto lente recepten

Schuimtaart met chocoladebiscuit

Een nieuw voorjaar? Dat moet gevierd worden. Met een feest van bloemen, vruchten, schuim en biscuit luiden wij de lente in. Ga jij deze feestelijke taart vandaag nog bakken? Wij zeker wel!

> naar het recept: schuimtaart met chocoladebiscuit

Schuimtaart met chocoladebiscuit

Lees ook: 5x soepen om in de lente van te genieten

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!