
Lente recepten
Lees verder na de advertentie
Voel jij dat ook? Die lentekriebels in je buik wanneer je de recepten bekijkt? Ga snel aan de slag en proef de lente met deze lekkere recepten! Of je nu gaat voor kwarteleitjes met saffraanzout, Italiaanse paasduiven of een feestelijke schuimtaart, dit zijn de beste gerechten om het voorjaar mee in te luiden.
Wil je iedere week de lekkerste lente recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging Ć©n wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa
We trappen het lijstje met lente recepten af met krielkip en kruidenquinoa. Je maakt de maaltijd met Marokkaanse smaakmakers als granaatappel, komijnzaad en ras al hanout. De citroenmarinade maakt de kip lekker fris van smaak.
> naar hetĀ recept: Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa
Kwarteleitjes met saffraanzout
Eitjes zijn onlosmakelijk met de lente verbonden. Wil jij deze paasdagen uitpakken? Serveer ze dan met een snuf saffraan-zout. Dat geeft de eitjes niet alleen een prachtige kleur maar ook een heerlijke smaak.
> naar hetĀ recept: kwarteleitjes met saffraanzout
Saladenestje met gepocheerd ei
Lekkere combi: een zacht eitje op knapperige nieuwe groente. Maak de opmaak dit voorjaar extra speciaal door een saladenestje van de groenten te maken. Eitje erop en klaar is kees.
> naar hetĀ recept: saladenestje met gepocheerd ei
Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)
Deze zoete broodjes worden met Pasen gebakken als symbool van vrede.Ā In ItaliĆ« hoort dit brood net zo goed bij Pasen als eieren en is het misschien wel het meest typische gerecht van de paastafel.
> naar hetĀ recept: Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)
Vijgen met verse kaas, pistachenoten en honing
Oh so sweet: verse vijgen met romige kaas en honing. Serveer de vijgen op een bord en bestrooi met ze muntblaadjes voor de finishing touch. Lekker fris!
> naar hetĀ recept: vijgen met verse kaas, pistachenoten en honing
Lamsbout met munt-basilicumpesto
Weinig kruiden smaken zo fris als munt. Wij vieren de lente en maken er samen met basilicum een heerlijke pesto van. Dat smaakt heerlijk in combinatie met krieltjes en lamsbout. Probeer maar!
> naar het recept: lamsbout met munt-basilicumpesto
Schuimtaart met chocoladebiscuit
Een nieuw voorjaar? Dat moet gevierd worden. Met een feest van bloemen, vruchten, schuim en biscuit luiden wij de lente in. Ga jij deze feestelijke taart vandaag nog bakken? Wij zeker wel!
> naar hetĀ recept: schuimtaart met chocoladebiscuit
Lees ook: 5x soepen om in de lente van te genieten
Onze tips

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeƫn

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

CrĆŖpes maken: 9x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.