1. Borlottibonenstoof met savooiekool

Misschien wel het grootste voordeel van deze stoof met borlottibonen? Het ruikt meteen super lekker als je de verse gremolata over de warme stoofschotel strooit. Dit is dan ook één van onze favoriete recepten met bonen!

Recepten met bonen: borlottibonen met savooiekool

2. Kabeljauw met bonen en tomaat uit de oven

Kabeljauw met bonen en tomaat uit de oven

3. Pappardelle al ragu van witte bonen

De combinatie van ui, wortel en bleekselderij wordt ook wel ‘soffritto’ genoemd en vormt de basis van veel Italiaanse sauzen. Wij gebruiken hem voor een van onze favoriete recepten met bonen: pappardelle al ragu. Maak voor de zekerheid een beetje extra, dan heb je de volgende dag een heerlijke lunch.

Pappardelle al ragu

4. Mexicaanse zwartebonenschotel

Mexicaanse zwartebonenschotel

5. Bonenburger

Bonen zijn perfecte vleesvervangers. Wij maken er dan ook graag vegetarische burgers van. Deze versie met kidneybonen en krokante uienringen is onweerstaanbaar lekker. Je mist het vlees absoluut niet met al deze smaken en de crunch van de uienringen. Wij zijn in ieder geval fan!

bonenburger

Gratis receptenboekje

Smaken deze lekkere recepten met bonen naar meer? We got you covered! Foodies heeft samen met Valle del Sole speciaal voor jou een receptenboekje samengesteld met nog meer gerechten om je vingers bij af te likken. Download jouw exemplaar GRATIS via onderstaande button!

Ja, ik wil een GRATIS receptenboekje!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.