Gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing

Lekker als voorgerecht of bijgerecht, maar zeker ook als lunch! We roken camembert op onze Big Green Egg voor een overheerlijk resultaat. Let op: bij sommige camembertbakjes is het hout verlijmd. Deze kunnen loslaten door de warmte met als gevolg dat de kaas uit het bakje smelt. Andere bakjes zitten met een nietje vast, deze blijven wel heel. Check dus goed het bakje en gebruik eventueel voor de zekerheid aluminiumfolie om te zorgen dat het bakje heel blijft.

Gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing

Rode mul met antiboise van gegrilde tomaat

Antiboise is een soort dressing op basis van tomaat en olijfolie die perfect past bij gegrilde vis. Dit recept met rode mul steelt vanaf nu de show op iedere barbecue.

Rode mul met antiboise van gegrilde tomaat

3 musts voor een extra lekker resultaat:

1. Goed grillen doe je op goede houtskool. De Big Green Egg houtskool is van hoge kwaliteit, brandt mooi gelijkmatig en geeft geen nare bijsmaakjes.

2. De premium Wood Chunks zijn perfect om mee te roken en geven extra lang een mooi aroma en rijke smaak af. Kies uit appel (voor een subtiele fruitsmaak), hickory (voor een krachtige rooksmaak) of mesquite (voor een pikant aroma).

3. Je grootste vriend op de Big Green Egg is de Cast Iron Grid, het gietijzeren grillrooster. Met zijn perfecte warmtegeleiding is dit een echte alleskunner. Vlees, vis, groenten en zelfs fruit; alles gril je zo prachtig gelijkmatig.