Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Pompoen ricotta krans

Waanzinnig weekendmenu: low budget kerstrecepten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Low budget kerstrecepten

Kerst is hét moment om flink uit te pakken en de tafel vol te zetten met de lekkerste gerechten. Maar vergis je niet: dit hoeft echt niet gelijk te staan aan hoge kosten. Je kan ook heel goed een menu met budget kerstrecepten samenstellen.

We kunnen natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar de onderstaande kerstrecepten zijn wat ons betreft een beetje budget. En dat zonder in te leveren op smaak!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor een low budget kerstdiner

1. Voorgerecht: bietjes in zoutkorst met yoghurtdressing

Bietjes zijn op dit moment in het seizoen en daardoor hartstikke betaalbaar. Door ze op een verrassende manier te bereiden, worden ze helemaal Christmas proof. Voor het voorgerecht van dit menu met budget kerstrecepten maken we bietjes in zoutkorst met een dressing van yoghurt.

De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Zo staan de meeste specerijen voor het kruidenmengsel dukkah waarschijnlijk al in je keukenkastje. Heb je de specerijen toch niet in huis? Geen probleem! Zonder dukkah is het gerecht ook hartstikke lekker en net wat goedkoper.

> naar het recept: bietjes in zoutkorst met yoghurtdressing

Bietjes in zoutkorst met yoghurtdressing

2. Hoofdgerecht: kerstkrans met pompoen en ricotta

Wat staat er mooier op tafel dan een feestelijke kerstkrans? Dit recept is niet alleen een feestje om te maken, maar ook om op tafel te zetten. Niemand zal door hebben dat dit een budget kerstrecept is.

Zo chique en smaakvol is ‘ie! Je vult de kerstkrans met pompoen en ricotta. Pompoen is dit moment in het seizoen en daardoor geschikt voor een betaalbare kerst.

> naar het recept: kerstkrans met pompoen en ricotta

Pompoen ricotta krans

3. Nagerecht: Dutch baby pancake met sinaasappel

Als nagerecht serveren we een Dutch baby pancake. Dit is een luchtige pannenkoek die je gaart in de oven. In combinatie met de frisse citroen is het een van de budget kerstrecepten waar je u tegen zegt.

En het beste? De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Dat is makkelijk indruk maken!

> naar het recept: Dutch baby pancake met sinaasappel

Dutch baby pancake met sinaasappel

Lees ook: Budget koken: recepten en inspiratie

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!