Low budget kerstrecepten

Kerst is hét moment om flink uit te pakken en de tafel vol te zetten met de lekkerste gerechten. Maar vergis je niet: dit hoeft echt niet gelijk te staan aan hoge kosten. Je kan ook heel goed een menu met budget kerstrecepten samenstellen. We kunnen natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar de onderstaande kerstrecepten zijn wat ons betreft een beetje budget. En dat zonder in te leveren op smaak!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Bietjes zijn op dit moment in het seizoen en daardoor hartstikke betaalbaar. Door ze op een verrassende manier te bereiden, worden ze helemaal Christmas proof. Voor het voorgerecht van dit menu met budget kerstrecepten maken we bietjes in zoutkorst met een dressing van yoghurt. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Zo staan de meeste specerijen voor het kruidenmengsel dukkah waarschijnlijk al in je keukenkastje. Heb je de specerijen toch niet in huis? Geen probleem! Zonder dukkah is het gerecht ook hartstikke lekker en net wat goedkoper.

Bietjes in zoutkorst met yoghurtdressing

Hoofdgerecht

Wat staat er mooier op tafel dan een feestelijke kerstkrans? Dit recept is niet alleen een feestje om te maken, maar ook om op tafel te zetten. Niemand zal door hebben dat dit een budget kerstrecept is. Zo chique en smaakvol is ‘ie! Je vult de kerstkrans met pompoen en ricotta. Pompoen is dit moment in het seizoen en daardoor geschikt voor een betaalbare kerst.

> naar het recept: kerstkrans met pompoen en ricotta

Pompoen ricotta krans

Nagerecht

Als nagerecht serveren we een Dutch baby pancake. Dit is een luchtige pannenkoek die je gaart in de oven. In combinatie met de frisse citroen is het een van de budget kerstrecepten waar je u tegen zegt. En het beste? De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Dat is makkelijk indruk maken!

> naar het recept: Dutch baby pancake met sinaasappel

Dutch baby pancake met sinaasappel

Lees ook: Budget koken: recepten en inspiratie