Grove mosterd marinade

Deze marinade is heerlijk bij een stukje kip en of goed rundvlees.

Meng 3 el mosterd, het sap van 1 citroen, 2 el olijfolie, 1 el honing, 1 el wittewijnazijn en 1 tl tijmblaadjes.

Pittige chili marinade

De pittige chili marinade gebruik je om zalm of kip mee te marineren.

Meng 4 el sriracha, een fijngehakte stengel citroengras, 1 el geraspte gember, 1 el palmsuiker en het sap van 2 limoenen in een kom.

Pittige yoghurt marinade

Ga voor de pittige yoghurt marinade als je lamsbout of kipfilets wilt gaan braden.

Doe 250 ml yoghurt met 1 bosje koriander, 2 teentjes knoflook, 4 groene pepers, 1 el verse gember, 2 tl komijnpoeder en 1 tl gemalen koriander in een blender en pureer fijn. Roer er 1 tl kurkuma en 1 tl zout doorheen.

Chermoula marinade

Chermoula is lekker om stevige vis zoals zalm en tonijn of groenten mee te marineren.

Doe het sap van 1 citroen, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gerooktepaprikapoeder, 1 gehakte rode peper, 1 klein bosje koriander en 2 gepelde knoflookteentjes in een blender en pureer fijn. Voeg genoeg olijfolie toe om een marinade te krijgen.

Jamaican Jerk marinade

Perfect voor ribs of kip met bot!

Doe 4 gehakte lente-uitjes met 2 gehakte scotch-bonnet pepers, 3 gehakte knoflookteentjes, 1 el geraspte gember, de blaadjes van 6 takjes tijm, 1 tl kaneel, 3 gemalen kruidnagels, 2 tl gemalen pimentkorrels, 3 el bruine basterdsuiker, 4 el olie en 250 ml water in een blender en pureer fijn.

Bron: Olive Magazine