Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Zoeteaardappelpizza

Waanzinnig weekendmenu: lichte gerechten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Lichte gerechten

In januari is het heerlijk om lichte gerechten te maken. Na de feestdagen heb je vaak behoefte aan wat gezonder eten en wil je niet iets op tafel zetten wat te zwaar op de maag ligt. Maar in het weekend is gezond eten misschien niet per se hetgeen waar je hoofd naar staat. Lekker & gezond eten kan namelijk best een hele uitdaging zijn en daar wil je in het weekend je hoofd niet over breken. Om jou een handje te helpen, hebben wij een heerlijke menu samengesteld vol met lichte gerechten. We leveren niet in op smaak, maar een beetje op calorieën. Zo maak je lichte gerechten leuk!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

De mais-ricottakoekjes staan binnen drie kwartier op tafel, zijn vegetarisch en hebben maar 344 calorieën per portie. Klinkt als muziek in de oren, of niet? Dit is dan ook één van onze favorieten als het aankomt op lichte gerechten. Vooral de avocadosaus is verslavend lekker.

> naar het recept voor mais-ricottakoekjes met cherrytomaten

mais ricottakoekjes met cherrytomaten

Hoofdgerecht

Een pizza van zoete aardappel, zo eet je ‘m helemaal op – zonder berouw! Met deze creatieve zoeteaardappelpizza bezuinig je op calorieën, maar pak je uit met smaak. Zo maak je licht leuk! Daarnaast ziet de pizza er ook waanzinnig uit waardoor ‘ie heel geschikt is om te serveren tijdens een etentje. Je maakt er gemakkelijk indruk mee. Wij zijn gek op de topping van ham, olijven en rucola maar je kan de pizza beleggen met jouw favoriete ingrediënten. Het is jouw feestje dus jij kiest.

> naar het recept voor zoeteaardappelpizza

lichte recepten voor doordeweeks: zoeteaardappelpizza

Nagerecht

Karnemelk is een fris en gezond drankje rijk aan eiwitten, vitaminen en ook mineralen. In desserts geeft het een heerlijke frisse tegenhanger tegen zoete smaken. Dit ijs zit barstensvol smaak en is de ideale afsluiter van je diner. Voor dit frisse toetje heb je altijd ruimte na de maaltijd. Laat je niet afschrikken door de toevoeging van rozemarijn, het is waanzinnig lekker!

> naar het recept voor karnemelk-roomijs met rozemarijn, honing en pijnboompitten

Karnemelk-roomijs met rozemarijn, honing en pijnboompitten

Lees meer over lichte gerechten:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!