Helaas is het verhaal achter Wereld Pasta Dag niet heel spannend. Op 25 oktober 1995 kwamen 40 producenten voor het eerst bij elkaar op een wereldwijd pastacongres en sindsdien staat deze dag in het teken van het goddelijke Italiaanse voedsel. Wil je hier zelf ook van meegenieten? Maak dan een van deze heerlijke recepten:

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Pasta carbonara

Een echte klassieker die bij menig foodie regelmatig op tafel staat. Wij maken hem zoals de Italianen hem graag zien: zonder room en mét kinnebakspek. Comfortfood op zijn best.

> naar het recept: pasta carbonara

Makkelijke gerechten met maar 5 ingrediënten

2. Fusilli peperonata met tijm en geitenkaas

De geraspte parmezaan kennen we inmiddels, het is tijd voor een andere kaas als hoofdrolspeler: geitenkaas. Heerlijk in combinatie met de paprika!

> naar het recept: fusilli peperonata met tijm en geitenkaas

Fusilli peperonata

3. Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork

Oogverblindend, maar oh zo makkelijk: deze pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork zijn het allebei. Dit fijne comfortfood maakt van iedere dag een feestdag en is dan ook niet voor niets een recept om altijd op terug te vallen.

> naar het recept: pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork

Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork

4. Pappardelle met ragú van salsicce

Koken alla mamma was nog nooit zo gezellig. Duik samen de keuken in en maak een klassieke pasta ragu zoals ze het maken in Italië!

> naar het recept: pappardelle met ragú van salsicce

Pappardelle met ragú van salsicce

5. Pasta met ansjovis en zwarte olijven

Liever een pasta met vis? Probeer dit recept dan eens!

> naar het recept: pasta met ansjovis en zwarte olijven

Pasta met ansjovis en zwarte olijven