Oei, dat betekent keuzes maken. Er zijn veel redenen om een foto favoriet te noemen: soms is de foto gewoon erg mooi, soms was het eten memorabel (ik weet dat want ik eet alles op) en soms was de shoot bijzonder. Ik besluit er drie te kiezen, zonder er al te lang over na te denken. Misschien kies ik volgende week 3 andere….

Deze smokey garnalen zijn te gek. Op een mooie zonnige dag op een prachtige locatie kookten we met de Big Green Egg. Hoewel ik in een moment van onoplettendheid een deel van mijn wenkbrauwen en baard verloor aan het open vuur -geen blijvende schade- is de foto toch een van mijn favorieten.

Peer-gemberkoek, mmmmm. Een waardige afsluiter van de bierpairing in ons decembernummer. Een van mijn favoriete foto’s vanwege het licht, de sfeer, die druppel gesmolten ijs…

Zin in vis in zoutkorst? Ik wel als ik deze foto zie. In de gezellige Amsterdamse keuken van Bart van Olphen maakt hij deze vis (en meer) voor foodies september. Soms ben je lang aan het prutsen met het eten tot het goed ligt maar niet met de visgerechten van Bart. Die zijn meteen spot-on.