Wat is crumble?

Recepten met crumble maak je met alle gemak. Het krokante laagje bestaat namelijk uit niets anders dan bloem en boter. Gebruik bij voorkeur roomboter. Vooral als dessert zijn recepten met crumble erg populair. Je hebt alleen vers fruit, een beetje suiker, bloem en boter nodig. De extra crunch die ontstaat is onweerstaanbaar. Bijkomend voordeel: crumbles staan vaak zo op tafel en de oven doet het meeste werk!

1. Rabarbercrumble met steranijs

In het voorjaar zie je overal rabarber. Ben je één van de gelukkigen die rabarber in de moestuin heeft staan? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander wat je er allemaal mee kan. Dit is één van de recepten met crumble die je moet proberen! Rabarber, sinaasappel, port en steranijs zijn een match made in heaven!

Recepten met crumble rabarber

 

2. Recepten met crumble: bramen en custard

Van mei tot oktober vind je overal in de natuur bramen. Vaak mag je ze zelf plukken. Dit fruit is sappig en vol van smaak. In dit recept maak je een crumble met bramen en custard. Uiteraard maak je de custard zelf, dit is makkelijker dan je denkt. Slagroom, eieren, suiker en vanille; meer heb je niet nodig voor een goede custard.

bramen crumble

 

3. Gepocheerde peer met crumble van macadamia

Met dit recept maak je de crumble niet alleen met boter en bloem. Je voegt gehakte macadamianoten toe. Macadamia wordt niet voor niets omschreven als de “koningin van de noten”. De noot heeft een milde, zoete smaak en is zelfs een beetje romig. De krokante kruimels passen perfect bij de gepocheerde peer.

recepten met crumble gepocheerde peer

 

4. Oldskool appelcrumble

Misschien doet dit gerecht een beetje winters aan, maar niets is minder waar. Dat neemt niet weg dat deze crumble het goed doet in het najaar. Van alle recepten met crumble beschouwen we deze een beetje als de basis. Friszure appels, krokante kruimels en eventueel een bolletje vanille-ijs. Loopt het water je al in de mond?

oldskool appelcrumble crumble

 

5. Dronken appelcrumble

Daar waar we het vorige recept nog bestempelden als een basisrecept geven we je direct een geniale variant. Deze “dronken” appelcrumble is onweerstaanbaar. Voeg bourbon of bruine rum toe voor een magisch effect. De alcohol verdampt tijdens het bereiden, maar de zoete smaak blijft achter.

appel recepten met crumble

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: