Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
paddenstoelen cocottes

Oud & nieuw: 5x feestelijke hapjes en drankjes

Advertentie

Iedereen druppelt langzaam binnen, de champagne staat koud en de kinderen laten vol trots hun vuurwerkpakketten zien. Het feest kan bijna beginnen... maar vergeet je de oud & nieuw hapjes en drankjes niet? Wij delen inspiratie voor een spetterend nieuwjaar!

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat vieren wij met heerlijke hapjes en drankjes. Zo bakken we met champagne, en proosten we er ook mee. Drinken we nog veel meer lekkere drankjes en delen wij de ultieme oud & nieuw hapjes!

Wil je ook iedere week kooktips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Champagnetaart

Heerlijk voor bij de koffie (want het duurt nog even voordat het 00:00 uur is…) deze champagnetaart.

> naar het recept: champagnetaart

oud nieuw hapjes

2. Rozen-frambozenscroppino

Deze rozen-frambozenscroppino is een heel makkelijk te maken, maar het ziet er direct super feestelijk uit. Tip: wil je een alcoholvrije variant maken dan laat je de wodka weg en vervang je de champagne door kinderchampagne.

> naar het recept: rozen-frambozenscroppino

Rozenwater recept

3. Loaded hummus met volkoren platbrood

Altijd goed: gewoon wat brood op tafel met een lekkere dip zoals deze hummus met lekker veel om mee in te dippen. Kun je er geen genoeg van krijgen? Maak het feest dan compleet met de beste dips en smeersels voor bij de borrel.

> naar het recept: loaded hummus met volkoren platbrood

Loaded hummus met volkoren platbrood oud en nieuw hapjes

4. Paddenstoelencocottes

Als iedereen buiten vuurwerk gekeken heeft, is het heerlijk opwarmen met deze paddenstoelencocottes van bladerdeeg.

> naar het recept: paddenstoelencocottes

paddenstoelen cocottes

5. Gin-tonic met hibiscus

Gin-tonic, maar dan net even iets specialer door het toevoegen van hibiscus. Let er wel op dat je dit drankje (het liefst) 24 uur van te voren klaarmaakt.

> naar het recept: gin-tonic met hibiscus

Wintertijd: gin tonic met hibiscus

Wil je nóg meer inspiratie voor oud & nieuw hapjes? Lees dan ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!