Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork

5x heerlijke recepten voor pasta uit de oven

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Dat gegratineerde laagje kaas maakt alles lekkerder. Daarom: vijf pasta’s uit de oven die je vanavond nog wil maken.

Pasta uit de oven

Pasta uit de oven is altijd een goed idee. Want wat is nou beter dan een knapperig korstje? Laat je inspireren door deze heerlijke recepten en zet een van deze pasta’s vanavond nog op tafel!

Pasta ovenschotel recepten:

Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork

Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork

Oogverblindend, maar oh zo makkelijk: deze pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork is the best of both worlds. Dit fijne comfortfood maakt van iedere dag een feestdag en is dan ook niet voor niets een recept om altijd op terug te vallen.

Naar het recept

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa

Orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa

Ken je orzo al? Deze koolhydraatbron is een pastasoort die vermomd is als rijst. Wij vinden ‘m heerlijk in deze ovenschotel met tomaat en verse kruiden.

Naar het recept
weekmenu Pastaschelpen met krab en doperwten

Pastaschelpen met krab en doperwten

Heb je meer zin in vis? Vul je pastaschelpen dan met krab en doperwtjes. Dat wordt gegarandeerd genieten én smullen, beloofd!

Naar het recept
Mexicaanse pastaschotel met gestoofd rundvlees

Mexicaanse pastaschotel met gestoofd rundvlees

Pasta uit de oven, maar dan net even anders. Een heerlijk gerecht met Mexicaanse invloeden. Beter de week afsluiten kan haast niet! Pro-tip: maak een beetje extra en neem het mee naar je werk als lunch.

Naar het recept
Lasagne met zalm en garnalen

Lasagne met zalm en garnalen

Vergeet de klassieke lasagne, deze versie met zalm en garnalen is pas écht lekker comfortfood voor vanavond. Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten voor pasta uit de oven.

Naar het recept
Foodies favoriet
Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork

Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork

Oogverblindend, maar oh zo makkelijk: deze pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork is the best of both worlds. Dit fijne comfortfood maakt van iedere dag een feestdag en is dan ook niet voor niets een recept om altijd op terug te vallen.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 6 verse lasagnevellen (met ei)
  • 50 g grana padano

De tomatensaus

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 200 ml rode wijn
  • 800 g cherrytomaten (uit blik)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el worcestersaus
  • 2 tl suiker
  • 1 bosje basilicum (blaadjes geplukt)

De vulling

  • 300 g spinazie
  • 500 g mascarpone
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 citroen (geraspte schil en sap)
  • 200 g pulled pork

Bereiding

  1. Verhit voor de tomatensaus de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak er de ui in ca. 5 minuten glazig in en roer de knoflook erdoorheen. Zet het vuur hoog, voeg de wijn toe en kook hem ca. 2 minuten in.

  2. Verlaag het vuur weer naar middelhoog en voeg de tomaten uit blik, de tomatenpuree, de worcestersaus, de suiker en ¾ van het basilicum toe. Kook ca. 20 minuten onder af en toe roeren.

  3. Doe ondertussen de spinazie in een vergiet en schenk er een kan kokend water overheen. Laat ca. 5 minuten afkoelen en uitlekken. Doe de spinazie in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie fijn. Meng de mascarpone in een kom met de knoflook, de schil en het sap van de citroen en royaal zout en peper.

  4. Proef de saus en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel de tomatensaus over een ronde ovenschaal. Leg de lasagnevellen op een snijplank. Ver-deel over elk vel 1/6 (ca. 2 el) van de mascarpone, 1/6 van de spinazie en 1/6 van de pulled pork. Rol ze vanaf de korte zijde op en snijd ze elk in 4 rolletjes. Zet de rolletjes rechtop en dicht tegen elkaar aan in de saus.

  5. Steek de overige basilicumblaadjes ertussen en rasp de grana padano eroverheen. Bak in ca. 30 minuten in de oven bubbelend en goudbruin.

©️ Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Lottie Covell Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!