Pastasalade
Je rolt je kleedje uit in het park, schenkt wat glazen met water of sap in en bent er helemaal klaar voor: de picknick! Naast de lekkerste broodjes is het soms ook fijn om net even iets extra’s mee te nemen. Zo wordt de picknick toch even wat specialer en anders dan die saaie boterham tijdens de lunch. Met een heerlijke pastasalade maak je gegarandeerd indruk tijdens de eerstvolgende picknick in het park!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
1. Pastasalade caprese
Doe de gekookte orecchiette* in een kom. Voeg 2 el olijfolie, 1 el wittewijnazijn en 150 g gehalveerde cherrytomaten toe. Breng op smaak met zout en peper. Schud de salade goed om. Voeg 1 avocado in blokjes, 150 g mini-mozzarella en 1 bosje gescheurd basilicum toe. Schud opnieuw voorzichtig om en serveer.
2. Deli-pastasalade
Doe de gekookte farfalle* in een kom. Voeg 2 el olijfolie, 1 el sherryazijn, 6 plakjes salami in reepjes, 2 geroosterde paprika’s (pot) in reepjes, 8 groene olijven in ringen, 1 klein potje artisjokharten, 6 zongedroogde tomaten in reepjes, 1 gehakt bosje platte peterselie en ½ gesnipperde rode ui toe. Breng op smaak met zout en peper. Schud de salade om en serveer.
3. Garnalen-pastasalade met dille
Meng 200 g gekookte Noorse garnalen in een kom met 2 el mayonaise, 2 el Griekse yoghurt, 1 bosje gehakte lente-uitjes, het sap van 1 citroen, ½ teentje gesnipperde knoflook en 2 el gehakte verse dille. Voeg de gekookte fusilli* toe, breng op smaak met zout en peper en schud door elkaar.
4. Pastasalade pesto, doperwten en spinazie
Overschenk 100 g doperwten (diepvries) in een vergiet met ruim kokend water en laat uitlekken. Meng de doperwten met de gekookte penne*, 50 g gehakte jonge bladspinazie, 6 el verse pesto en 3 el geraspte parmezaan in een kom. Schud door en serveer.
*Kook voor elke salade 200 g gedroogde pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water en giet nogmaals goed af. Elk recept is goed voor 4 personen.
Lees ook:
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchingson Foodstyling: Amber De Floro
Onze tips
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.