1. Pastasalade caprese

Doe de gekookte orecchiette* in een kom. Voeg 2 el olijfolie, 1 el wittewijnazijn en 150 g gehalveerde cherrytomaten toe. Breng op smaak met zout en peper. Schud de salade goed om. Voeg 1 avocado in blokjes, 150 g mini-mozzarella en 1 bosje gescheurd basilicum toe. Schud opnieuw voorzichtig om en serveer.

2. Deli-pastasalade

Doe de gekookte farfalle* in een kom. Voeg 2 el olijfolie, 1 el sherryazijn, 6 plakjes salami in reepjes, 2 geroosterde paprika’s (pot) in reepjes, 8 groene olijven in ringen, 1 klein potje artisjokharten, 6 zongedroogde tomaten in reepjes, 1 gehakt bosje platte peterselie en ½ gesnipperde rode ui toe. Breng op smaak met zout en peper. Schud de salade om en serveer.

3. Garnalen-pastasalade met dille

Meng 200 g gekookte Noorse garnalen in een kom met 2 el mayonaise, 2 el Griekse yoghurt, 1 bosje gehakte lente-uitjes, het sap van 1 citroen, ½ teentje gesnipperde knoflook en 2 el gehakte verse dille. Voeg de gekookte fusilli* toe, breng op smaak met zout en peper en schud door elkaar.

4. Pastasalade pesto, doperwten en spinazie

Overschenk 100 g doperwten (diepvries) in een vergiet met ruim kokend water en laat uitlekken. Meng de doperwten met de gekookte penne*, 50 g gehakte jonge bladspinazie, 6 el verse pesto en 3 el geraspte parmezaan in een kom. Schud door en serveer.

*Kook voor elke salade 200 g gedroogde pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water en giet nogmaals goed af. Elk recept is goed voor 4 personen.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchingson Foodstyling: Amber De Floro