Pastasalade

Je rolt je kleedje uit in het park, schenkt wat glazen met water of sap in en bent er helemaal klaar voor: de picknick! Naast de lekkerste broodjes is het soms ook fijn om net even iets extra’s mee te nemen. Zo wordt de picknick toch even wat specialer en anders dan die saaie boterham tijdens de lunch. Met een heerlijke pastasalade maak je gegarandeerd indruk tijdens de eerstvolgende picknick in het park!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

1. Pastasalade caprese

Doe de gekookte orecchiette* in een kom. Voeg 2 el olijfolie, 1 el wittewijnazijn en 150 g gehalveerde cherrytomaten toe. Breng op smaak met zout en peper. Schud de salade goed om. Voeg 1 avocado in blokjes, 150 g mini-mozzarella en 1 bosje gescheurd basilicum toe. Schud opnieuw voorzichtig om en serveer.

2. Deli-pastasalade

Doe de gekookte farfalle* in een kom. Voeg 2 el olijfolie, 1 el sherryazijn, 6 plakjes salami in reepjes, 2 geroosterde paprika’s (pot) in reepjes, 8 groene olijven in ringen, 1 klein potje artisjokharten, 6 zongedroogde tomaten in reepjes, 1 gehakt bosje platte peterselie en ½ gesnipperde rode ui toe. Breng op smaak met zout en peper. Schud de salade om en serveer.

3. Garnalen-pastasalade met dille

Meng 200 g gekookte Noorse garnalen in een kom met 2 el mayonaise, 2 el Griekse yoghurt, 1 bosje gehakte lente-uitjes, het sap van 1 citroen, ½ teentje gesnipperde knoflook en 2 el gehakte verse dille. Voeg de gekookte fusilli* toe, breng op smaak met zout en peper en schud door elkaar.

4. Pastasalade pesto, doperwten en spinazie

Overschenk 100 g doperwten (diepvries) in een vergiet met ruim kokend water en laat uitlekken. Meng de doperwten met de gekookte penne*, 50 g gehakte jonge bladspinazie, 6 el verse pesto en 3 el geraspte parmezaan in een kom. Schud door en serveer.

*Kook voor elke salade 200 g gedroogde pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water en giet nogmaals goed af. Elk recept is goed voor 4 personen.

picknick

Lees ook:

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchingson Foodstyling: Amber De Floro