Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
pepernoten

foodies proeft: de lekkerste pepernoten van het hele land

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Dit weekend arriveert Sint Nicolaas in ons land en sinds een aantal weken liggen ze weer in de winkel: pepernoten, kruidnoten, chocoladenoten, bakkersnoten. Noem maar op. De vraag natuurlijk: welke koop jij en wie maakt de lekkerste?
foodies heeft zo’n 100 zakken pepernoten her en daar vandaan getoverd en met de grootste expertise en precisie enorme pepernotenpret gehad. We kozen van elke soort de allerlekkerste en raden jou zeker aan deze ook te proberen. En wees er snel bij want voor je het weet moet je weer wachten tot augustus..

Ambachtelijke bakkers kruidnoten

Alles in één keer mengen of stap voor stap toevoegen? Maakt niets uit zou je denken. Toch is dit het wezenlijke verschil tussen de bakkers kruidnoot en de originele kruidnoten. Voor die heerlijk knapperige bakkers kruidnoten met de perfecte brosse bite ga je naar Van Delft.

Prijs: 3,00 euro.

Chocolade kruidnoten

Knapperig van begin tot eind zit je met deze kruidnoten gebakken. In puur, melk en witte chocolade ondergedompeld voel je je het meest gelukkig wanneer je iemand
vindt met een voorkeur voor puur terwijl jij altijd de ‘bruine’ eruit vist. Voor de juiste knapperigheid en volle chocoladesmaak probeer je de bakkers kruidnoten met chocolade van Albert Heijn. Liever niet zo’n klein hapje, maar meteen een goed formaat kruidnoot? Dan ga je voor het Albert Heijn huismerk die ook fantastisch lekkere chocolade kruidnoten maakt, maar wees gewaarschuwd de bakkersnoten zijn toch meer knapperig.


Prijs chocolade bakkerskruidnoten: 2,99 euro.
Prijs chocolade kruidnoten: 1,99 euro.

Pepernoten

De enige echte pepernoot, een noot die eigenlijk meer weg heeft van een taaitaai. Oorspronkelijk gemaakt met ‘peper’ uit het Verre Oosten in de VOC-tijd. Alle soorten
kruiden werden toen peper genoemd, zelfs nootmuskaat en kaneel. Voor de lekkerste pepernoten ga je naar jouw lokale bakker die precies weet hoe dat ouderwetse recept gemaakt moet worden.

Kruidnoten

Krokant, een volle speculaassmaak en een tikkeltje nostalgisch. Dat wil je proeven wanneer je een originele kruidnoot eet. Ga voor Bolletje ‘de originele’ voor dat fijne pakjesavond-gevoel van vroeger.

Prijs: 0,89 euro.

Truffel kruidnoten met witte chocolade

Een fijn fluweellaagje van cacaopoeder en de meest romige witte chocolade moet de gouden combinatie zijn voor een onweerstaanbare truffelnoot. Dat authentieke poederlaagje dat zo langzaamaan smelt op je tong, dat vind je in de truffel kruidnoten van Albert Heijn.

Prijs: 1,99 euro.
 
 

Wat is jouw favoriete kruidnoot, pepernoot of smaak die je kent? Laat het ons weten in de comments! 

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!