Recepten met glazuur

Op je cake, koekje of taart: glazuur maakt alles beter. Eigenlijk is een zoete lekkernij niet echt compleet zonder een flinke laag erop. Waar wij het zoete mengsel het liefste opsmeren? Deze heerlijke recepten met glazuur! Zo lekker zoet, om je vingers bij af te likken.

Iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hazelnoot-chocoladetaart

Een goed stuk chocoladetaart is de ultieme verleiding… Tip van ons: bak de taart ook eens met hazelnoten. Dat is verslavend lekker! De flinke dot glazuur erop maakt het helemaal af.

Hazelnoot-chocoladetaart recepten glazuur

Koffieglazuurkoekjes

Deze koekjes zijn ondanks de dot glazuur hartstikke volwassen. De zoete smaak gaat perfect samen met het bittere van de koffie. Het zoete laagje lik je het liefste zo van deze koekjes af. Je serveert hem het beste bij – je raadt het al – de koffie.

Koffieglazuurkoekjes

Sinaasappelbrioche met karnemelkglazuur en maanzaad

Dit luchtige, zoete witbrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is eigenlijk meer een cake dan een brood. Wij bakken de brioche graag met sinaasappel, karnemelkglazuur en maanzaad.

Sinaasappelbrioche met karnemelkglazuur en maanzaad

Donuts met yoghurtglazuur

Donuts zijn op de redactie favoriet! Die heerlijke zachte binnenkant met op de topping een mooie glazuur. Tip van ons: gebruik een kommetje om mooie ronde donuts uit het deeg te steken. Voor het gat in het midden kun je een borrelglas gebruiken.

Donuts met yoghurtglazuur

Bananenbrood met karamel-rumglazuur

De laatste in het lijstje met glazuur recepten is dit verslavende bananenbrood. Stiekem eten wij onze portie fruit het liefst verstopt in zoete gebakjes. Bak dit smeuïge bananenbrood en top ‘m af met een dikke laag karamelglazuur… It’s bananas!

recepten glazuur

Lees ook: