Recepten met groene asperges
Breng de lente op je bord met de knalgroene stengels. Wist je dat groene asperges hun prachtige kleur aan het zonnetje danken? Niet alleen de kleur is anders dan de witte variant, ook de smaak verschilt. Zo smaken groene asperges iets aardser en hartiger, terwijl witte asperges zacht en mild smaken. Ben je benieuwd geworden? Probeer dan eens een van de onderstaande recepten met groene asperges.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Asperges in bladerdeeg
Om de aspergetijd te vieren zetten wij graag deze heerlijke hapjes op tafel. Je maakt ze in een mum van tijd, zonder in te leveren op smaak.
> naar het recept: asperges in bladerdeeg
Zachte aspergefrittata
Echt zo’n gerecht dat wat ons betreft tijdens de brunch niet mag ontbreken. Maak ‘s ochtends deze zachte frittata en serveer ‘m met een heerlijke groene salade. Simpel én ook nog eens erg lekker!
> naar het recept: zachte aspergefrittata
Entrecote met gegrilde groene asperges en paprikasalsa
Voor wie eens wat anders wil voor het avondeten; combineer groene asperges met entrecote. Entrecote is een echte grillklassieker. Tip van ons: laat het vetrandje aan het vlees zitten tijdens het grillen, dit zorgt namelijk voor extra smaak én beschermt het vlees tegen uitdrogen.
> naar het recept: entrecote met gegrilde groene asperges en paprikasalsa
Geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes
Dit gerecht biedt het beste van verschillende recepten in één. Het is haast onmogelijk, maar deze geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes is onze favoriet!
> naar het recept: geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaatjes
Krokante asperges met citroenpesto en yoghurtdip
Maak de combinatie van asperges in bladerdeeg verrassend met citroenpesto en ook een yoghurtdip. En het allerbeste: je kunt deze dips heel gemakkelijk zelf maken. Het perfecte hapje om je familie en vrienden van hun sokken te blazen.
> naar het recept: krokante asperges met citroenpesto en yoghurtdip
Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges
Nog zo’n lekkere snack met asperges. Dit keer rollen we de asperges niet in bladerdeeg, maar in rosbief. Deze rosbiefrolletjes zijn ook nog eens licht, dus ideaal voor een lichte borrelplank!
> naar het recept: rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges
Citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei
Groene asperges en een gepocheerd ei zijn een klassieke combinatie, maar zo ontzettend lekker. Zeker als je ze verwerkt in deze romige citroenrisotto. Smullen maar!
> naar het recept: citroenrisotto met groene asperges en gepocheerd ei