Recepten met eieren

Haast iedereen heeft wel eieren in huis, ze komen dan ook vaak voor in recepten. Maar wat zijn eigenlijk de lekkerste recepten met eieren?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Turkse eieren met yoghurt en kruidenboter

Zoek niet verder naar het perfecte ontbijtje, want dit is het. Voedzaam, smaakvol én met eieren, meer hebben we niet nodig. Als je de yoghurt de avond van tevoren maakt, kost het je ’s ochtends maar een kwartiertje om dit ontbijtje klaar te maken.

> naar het recept: Turkse eieren met yoghurt en kruidenboter

Turkse eieren met yoghurt en kruidenboter

Eenvoudige masala-eieren

Het voordeel aan veel eiergerechten is dat ze snel klaar zijn. Zo ook met deze kruidige masala-eieren, die binnen 20 minuten klaar zijn. Serveer dit gerecht met rijst voor een vullende maaltijd.

> naar het recept: eenvoudige masala-eieren

Eenvoudige masala-eieren

Gevulde eieren

Als iemand je vraagt: “Wil je 4 gekookte eieren?”, dan denk je waarschijnlijk: nee, dat is te veel. Maar als je ze doormidden snijdt, de eidooiers mengt met mayonaise, crème fraîche en kruiden en daar de eiwitten mee vult, dán wil je ze waarschijnlijk wel. Probeer dan dit recept voor next-level gevulde eieren.

> naar het recept: gevulde eieren

Gevulde eieren

Tex-mex-spiegeleieren met avocado

Dat de tex-mex-keuken zo populair is, is logisch. Dat kruidige tomatensaus, zacht gepocheerde eieren en romige avocado een topcombinatie zijn, is ook logisch. Dat je dit recept meteen wil maken, is meer dan logisch.

> naar het recept: tex-mex-spiegeleieren met avocado

Tex-mex spiegeleieren met avocado

Eieren in kruidige spinaziesaus met citroengras

Deze eieren zijn zúlke smaakbommetjes dat je er alleen nog maar witte rijst bij hoeft te serveren om een topmaaltijd te hebben. Serveer dit gerecht ook eens met een lichte tahinyoghurt.

> naar het recept: eieren in kruidige spinaziesaus met citroengras

Eieren in kruidige spinaziesaus met citroengras

Udonnoedels met soja-eieren

Voor deze soja-eieren heb je even geduld nodig, maar dat geduld wordt zeker beloond. Je eet deze smaakvolle eitjes met een zo mogelijk nóg smaakvollere bouillon en dikke udonnoedels. Wedden dat je slurpen niet kunt weerstaan?

> naar het recept: udonnoedels met soja-eieren

Udonnoedels met soja-eieren

Bibimbap met spek en eieren

Bij dit populaire Koreaanse gerecht kun je de toppings voor een groot deel zelf kiezen, maar wij eten graag deze versie met spek en gebakken eieren. Het spek bak je met gochujang, een Koreaanse peperpasta, waardoor het lekker pittig wordt.

> naar het recept: bibimbap met spek en eieren

Bibimbap met spek en eieren

Lees ook: