Recepten met gerookte-paprikapoeder

Je hebt vast standaard een potje paprikapoeder in huis, deze smaakmaker is al jaren onderdeel van de Nederlandse keuken. Tijd voor iets meer uitdaging en smaak. Om de Spaanse smaken in huis te halen gingen we aan de slag met rokerige pimentón, oftewel gerookte-paprikapoeder. Alle drie de recepten met gerookte-paprikapoeder zijn om je vingers bij af te likken als het aan ons ligt.

Het Spaanse gerookte-paprikapoeder geeft de typische, pittig-rokerige smaak aan bijvoorbeeld chorizo. Als ingrediënt is het verder onmisbaar in de authentieke Spaanse paella en verschillende vleesgerechten, maar je vindt zijn smaak ook vaak terug in een tapasschaal, gecombineerd met vis of schaaldieren. Er bestaan drie verschillende smaken:

  • Dulce: betekent letterlijk ‘zoet’, dit is dan ook de mildste variant van pimentón.
  • Agridulce: wordt gemaakt van lange, medium hete paprika’s en smaakt bitterzoet en een klein beetje pittig.
  • Picante: wordt gemaakt van hete paprika’s. Dit is de pittigste soort, dus gebruik er niet veel van als je niet van heel pittig houdt.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Salpicón de marisco – Spaanse zeevruchtensalade

Deze zeevruchtensalade is makkelijk te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Zeker als je verse zeevruchten gebruikt van bijvoorbeeld een goede viswinkel. Zit er eentje bij je in de buurt? Ga er dit weekend eens langs en zet deze salade op het menu!

> naar het recept: salpicón de marisco (Spaanse zeevruchtensalade)

Recepten met gerookte-paprikapoeder: salpicón de marisco – Spaanse zeevruchtensalade

Gefrituurde kip met ananas-chilisaus

Om kip te frituren heb je echt geen frituurpan nodig. Met wat olie en een pan met een dikke bodem kom je al een heel eind. De ananas-chilisaus in dit recept heeft een lekkere pittige smaak, maar daar moet je natuurlijk wel van houden.

> naar het recept: gefrituurde kip met ananas-chilisaus

Gefrituurde kip met ananas-chilisaus

Gegrilde mais met rokerige limoenboter

Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten met gerookte-paprikapoeder. Moeilijk is het recept zeker niet, je hebt alleen een BBQ of een grillpan nodig. Je brengt de mais op smaak met pimentón, koriander en parmezaan. Ideaal als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.

> naar het recept: gegrilde mais met rokerige limoenboter

Recepten met gerookte-paprikapoeder: gegrilde mais met rokerige limoenboter

Lees ook: