Advertentie
Ga je meestal voor klassieke recepten voor soep zoals tomatensoep, uiensoep of dat ene recept van oma? Of kies je liever voor linzensoep of romige venkelsoep? Wij hebben onze favoriete recepten voor soepen verzameld in een handig lijstje. Scroll er rustig doorheen en kies je favoriet!
Recepten voor soep
Niet is lekkerder dan een kommetje gevuld met pure liefde. Oftewel soep. Denk je nu direct aan de winter? Nee hoor, wat ons betreft kan het altijd. Regen, storm of zonneschijn, het maakt niet uit. We verzamelden de lekkerste recepten voor soep en hebben deze op een rijtje gezet. Kiezen was moeilijk, het is een lijstje met maar liefst elf soepen geworden. Welke ga jij maken?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Broccoli-kombusoep met zeewiercrumble
Kombu is een soort bruin zeewier. Je haalt het bij de toko of biologische supermarkt. Gebruik het in deze heerlijke broccolisoep. Vooral de crumble van rijstcrackers, nori en sesam is ongelooflijk lekker. Benieuwd naar de overige recepten voor soep? Lees snel verder!
Franse uiensoep
Deze klassieker mag niet ontbreken in ons lijstje met de lekkerste recepten voor soep. Met dit recept maak je een flinke pan, zo heb je genoeg voor zeker zes personen. Ideaal voor etentjes waarbij je een lekker soepje wilt serveren.
Linzen-harissasoep
Verwarmend, vol geurige specerijen en goedgevuld met voedzame ingrediënten: dit is de ultieme maaltijdsoep. Eén van onze favoriete recepten voor soep. Lekker als het iets kouder is buiten, maar ook zeker fijn in de zomer op een regenachtige dag. Gelukkig komen die niet zo vaak voor in Nederland…
Wortel-koriandersoep met pitacroutons
Oké, we moeten eerlijk zijn. Eigenlijk zijn de croutons de ster in deze soep. Degene die deze pitacroutons heeft bedacht verdient een standbeeld. Maak maar een dubbele portie, nog voor de soep is geserveerd zijn de croutons waarschijnlijk al op.
Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons
Een snelle soep die zo op tafel staat. Boordevol groenten door de bloemkool en prei. De zelfgemaakte croutons smaken er heerlijk bij. Oh ja, en kaas is baas natuurlijk. Dat geldt voor de meeste recepten voor soep. In dit geval gaat er een handje cheddar en parmezaan doorheen.
Doperwtensoep met bruschetta en grissini in parmaham
We maken een klein uitstapje naar Italië met onze recepten voor soep. Neem deze doperwtensoep. De soep krijgt een Italiaanse twist door de bruschetta en grissini in parmaham. Is het mooi weer? Verwen jezelf door deze soep lekker in de zon op te smikkelen.
Ossenstaartsoep
Weer zo’n klassieker die niet mag ontbreken op ons lijstje met recepten voor soep. Deze soep is bij uitstek geschikt als voorgerecht, zeker tijdens een feestelijk diner. Al eet je ‘m met gemak als maaltijdsoep. Schep gerust een tweede keer op, deze klassieker is onweerstaanbaar.
Nog meer soep recepten:
Bospaddenstoelensoep met bosui
Bospaddenstoelensoep met bosui is zo’n soep die je maar al te graag van het vuur haalt op een gure herfstdag. Kijk je naar buiten en zie je alleen maar regen en wolken? Duik dan de keuken in met dit recept voor soep. Een beetje extra liefde in de kom en je voelt je in no-time weer helemaal gelukkig!
Maïssoep met hamreepjes en rode ui
Heb je al weleens maïssoep gemaakt? Deze mag niet ontbreken in het lijstje met recepten voor soep. Probeer dit simpele, maar oh zo lekkere, recept eens uit. De hamreepjes, verse peterselie en rode ui zorgen precies voor de juiste balans tussen alle smaken.
Knolselderijsoep met chorizo-olie
Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, misschien ook wel een stuk smaakvoller. Zeker door de olie van chorizo, deze heeft een diepe en rijke smaak waardoor je gegarandeerd je vingers wilt aflikken.
Romige venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto
Venkel is een van mijn favoriete groenten, ik ben dan ook fan van dit recept! Romige soep boordevol venkel met een heerlijke pesto. De zongedroogde tomaatjes maken het helemaal af. Zomer of winter, deze soep kan wat mij betreft altijd.
Broccoli-kombusoep met zeewiercrumble
Kombu is een soort bruin zeewier. Je haalt het bij de toko of biologische supermarkt. Gebruik het in deze heerlijke broccolisoep. Vooral de crumble van rijstcrackers, nori en sesam is ongelooflijk lekker. Benieuwd naar de overige recepten voor soep? Lees snel verder!
Ingrediënten
Voor de crumble
Bereiding
1. Verkruimel voor de crumble de crackers en de zeewierchips in een kom. Meng er het sesamzaad doorheen.
2. Breng de groentebouillon in een pan aan de kook, voeg de kombu toe en zet het vuur laag. Laat ca. 30 minuten trekken. Haal de kombu uit de bouillon.
3. Verhit de olie in een andere grote pan en fruit er de bosui, de gember en de knoflook ca. 5 minuten in. Blus af met de bouillon. Breng aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli in ca. 5 minuten gaar. Neem enkele roosjes broccoli uit de soep en houd apart. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Breng de soep op smaak met de miso en gembersiroop, wat zout en peper. Hak de achtergehouden broccoliroosjes grof en verdeel ze over kommen. Schenk de soep eroverheen. Serveer de crumble er in een kommetje bij om aan tafel eroverheen te strooien.
Foto’s & receptuur: Willem van Santen
Lees ook:
Onze tips
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Taco, tortilla, tostada, burrito en meer: wat is het verschil?
Dit zijn dé gerechten voor een Amerikaanse Thanksgiving
Dit is waarom je vroeg moet beginnen met het bakken van je Christmas cake
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.