Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
recepten voor soep: doperwtensoep

11x recepten voor soep: liefde in een kommetje

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Ga je meestal voor klassieke recepten voor soep zoals tomatensoep, uiensoep of dat ene recept van oma? Of kies je liever voor linzensoep of romige venkelsoep? Wij hebben onze favoriete recepten voor soepen verzameld in een handig lijstje. Scroll er rustig doorheen en kies je favoriet!

Recepten voor soep

Niet is lekkerder dan een kommetje gevuld met pure liefde. Oftewel soep. Denk je nu direct aan de winter? Nee hoor, wat ons betreft kan het altijd. Regen, storm of zonneschijn, het maakt niet uit. We verzamelden de lekkerste recepten voor soep en hebben deze op een rijtje gezet. Kiezen was moeilijk, het is een lijstje met maar liefst elf soepen geworden. Welke ga jij maken?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Broccoli-kombusoep met zeewiercrumble

Broccoli-kombusoep met zeewiercrumble

Kombu is een soort bruin zeewier. Je haalt het bij de toko of biologische supermarkt. Gebruik het in deze heerlijke broccolisoep. Vooral de crumble van rijstcrackers, nori en sesam is ongelooflijk lekker. Benieuwd naar de overige recepten voor soep? Lees snel verder!

Naar het recept
Franse uiensoep

Franse uiensoep

Deze klassieker mag niet ontbreken in ons lijstje met de lekkerste recepten voor soep. Met dit recept maak je een flinke pan, zo heb je genoeg voor zeker zes personen. Ideaal voor etentjes waarbij je een lekker soepje wilt serveren.

Naar het recept
recepten voor soep: Linzen-harissasoep

Linzen-harissasoep

Verwarmend, vol geurige specerijen en goedgevuld met voedzame ingrediënten: dit is de ultieme maaltijdsoep. Eén van onze favoriete recepten voor soep. Lekker als het iets kouder is buiten, maar ook zeker fijn in de zomer op een regenachtige dag. Gelukkig komen die niet zo vaak voor in Nederland…

Naar het recept
Wortel-koriandersoep met pitacroutons

Wortel-koriandersoep met pitacroutons

Oké, we moeten eerlijk zijn. Eigenlijk zijn de croutons de ster in deze soep. Degene die deze pitacroutons heeft bedacht verdient een standbeeld. Maak maar een dubbele portie, nog voor de soep is geserveerd zijn de croutons waarschijnlijk al op.

Naar het recept
Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons

Een snelle soep die zo op tafel staat. Boordevol groenten door de bloemkool en prei. De zelfgemaakte croutons smaken er heerlijk bij. Oh ja, en kaas is baas natuurlijk. Dat geldt voor de meeste recepten voor soep. In dit geval gaat er een handje cheddar en parmezaan doorheen.

Naar het recept
recepten voor soep: doperwtensoep

Doperwtensoep met bruschetta en grissini in parmaham

We maken een klein uitstapje naar Italië met onze recepten voor soep. Neem deze doperwtensoep. De soep krijgt een Italiaanse twist door de bruschetta en grissini in parmaham. Is het mooi weer? Verwen jezelf door deze soep lekker in de zon op te smikkelen.

Naar het recept
recepten voor soep

Ossenstaartsoep

Weer zo’n klassieker die niet mag ontbreken op ons lijstje met recepten voor soep. Deze soep is bij uitstek geschikt als voorgerecht, zeker tijdens een feestelijk diner. Al eet je ‘m met gemak als maaltijdsoep. Schep gerust een tweede keer op, deze klassieker is onweerstaanbaar.

Naar het recept

Nog meer soep recepten:

Bospaddenstoelensoep

Bospaddenstoelensoep met bosui

Bospaddenstoelensoep met bosui is zo’n soep die je maar al te graag van het vuur haalt op een gure herfstdag. Kijk je naar buiten en zie je alleen maar regen en wolken? Duik dan de keuken in met dit recept voor soep. Een beetje extra liefde in de kom en je voelt je in no-time weer helemaal gelukkig!

Naar het recept
maissoep met hamreepjes en rode ui

Maïssoep met hamreepjes en rode ui

Heb je al weleens maïssoep gemaakt? Deze mag niet ontbreken in het lijstje met recepten voor soep. Probeer dit simpele, maar oh zo lekkere, recept eens uit. De hamreepjes, verse peterselie en rode ui zorgen precies voor de juiste balans tussen alle smaken.

Naar het recept
knolselderijsoep

Knolselderijsoep met chorizo-olie

Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, misschien ook wel een stuk smaakvoller. Zeker door de olie van chorizo, deze heeft een diepe en rijke smaak waardoor je gegarandeerd je vingers wilt aflikken.

Naar het recept
Romige venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto

Romige venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto

Venkel is een van mijn favoriete groenten, ik ben dan ook fan van dit recept! Romige soep boordevol venkel met een heerlijke pesto. De zongedroogde tomaatjes maken het helemaal af. Zomer of winter, deze soep kan wat mij betreft altijd.

Naar het recept
Uitgelicht recept
Broccoli-kombusoep met zeewiercrumble

Broccoli-kombusoep met zeewiercrumble

Kombu is een soort bruin zeewier. Je haalt het bij de toko of biologische supermarkt. Gebruik het in deze heerlijke broccolisoep. Vooral de crumble van rijstcrackers, nori en sesam is ongelooflijk lekker. Benieuwd naar de overige recepten voor soep? Lees snel verder!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1.5 l groentebouillon
ca. 25 g gedroogde kombu (bruin zeewier) – biologische supermarkt
2 el olie
4 bosuitjes – in ringen
25 g verse gember – geschild en geraspt
1 teentje knoflook – fijngehakt
1 broccoli – in roosjes & de stronk in plakjes
1-2 el rode miso
gembersiroop – naar smaak
zout en peper

Voor de crumble

50 g rijstcrackers
25 g nori-snack zeewierchips – bijv. van Saitaku
25 g sesamzaad

Bereiding

  1. 1. Verkruimel voor de crumble de crackers en de zeewierchips in een kom. Meng er het sesamzaad doorheen.

  2. 2. Breng de groentebouillon in een pan aan de kook, voeg de kombu toe en zet het vuur laag. Laat ca. 30 minuten trekken. Haal de kombu uit de bouillon.

  3. 3. Verhit de olie in een andere grote pan en fruit er de bosui, de gember en de knoflook ca. 5 minuten in. Blus af met de bouillon. Breng aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli in ca. 5 minuten gaar. Neem enkele roosjes broccoli uit de soep en houd apart. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Breng de soep op smaak met de miso en gembersiroop, wat zout en peper. Hak de achtergehouden broccoliroosjes grof en verdeel ze over kommen. Schenk de soep eroverheen. Serveer de crumble er in een kommetje bij om aan tafel eroverheen te strooien.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!