Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
chocolademousse van Willem 1902

Waanzinnig weekendmenu: romantische gerechten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Romantische gerechten

Een diner voor twee thuis kan net zo romantisch zijn als een etentje buiten de deur. Wat zeg ik, misschien nog wel romantischer. Zij aan zij achter het fornuis, samen in de pannen roeren en tussen alle blozende verliefde blikken door deze heerlijke gerechten voor twee op een tafel vol met kaarsjes zetten. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Lees dan snel verder. We hebben een heerlijk menu met romantische gerechten samengesteld.

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Gepofte biet met rozen, grapefruit en pistache

Gepofte biet met rozen, grapefruit en pistache

Voor het voorgerecht keken wij de kunst af bij chef-kok Estée Strooker. Volgens haar smaakt dit recept zowaar romantisch: “Zoet, geurig, fris, pittig en nootachtig. Alles voor de ultieme romance.”

Naar het recept

Hoofdgerecht

Piepkuiken

Piepkuiken met ingelegde citroen, tabouleh en saffraandressing

Wil je graag indruk maken en heb je wel wat kookskills in huis? Dan is dit piepkuiken met ingelegde citroen hét gerecht voor jou. Kost wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat.

Naar het recept

Nagerecht

chocolademousse van Willem 1902

Onweerstaanbare chocolademousse

Willem deelde laatst een recept voor chocolademousse dat maar weinigen kunnen weerstaan. Een soort chocolademousse 2.0 als het ware. Zijn of haar eeuwige liefde kan ik je niet beloven, maar ik wed dat je met een bordje van deze mousse met karamelsaus niet snel afgewezen zult worden. En zoals Harrie Jekkers al zei: maak genoeg om ook goed van jezelf te kunnen houden.

Naar het recept

Lees meer:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!